Αστυνομικός έπεσε από ύψος 10 μέτρων προσπαθώντας να συλλάβει διαρρήκτη

by Τόνια Τζαφέρη

Αστυνομικός: έπεσε από ύψος 10 μέτρων προσπαθώντας να συλλάβει διαρρήκτη

Αστυνομικός: Το να είσαι αστυνομικός δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν κινδυνέψει ζωές και δυστυχώς κάποιες πολλές φορές να χάνονται. Καταδιώξεις, εγκληματίες, ληστείες και ταχύτητα. Δημιουργούν ένα περιβάλλον όχι και τόσο ασφαλές.

Αστυνομικός έπεσε από ύψος 10 μέτρων προσπαθώντας να συλλάβει διαρρήκτη

Αυτήν την φορά ο αστυνομικός και γνώστης πολεμικών τεχνών Βαγγέλης Μπαταρλής την γλίτωσε με κατάγματα σε γόνατα, πόδια και χέρια.

Στην προσπάθεια του να συλλάβει έναν διαρρήκτη, είχε και το ατύχημα.

Το περιστατικό συνέβη ξημερώματα Δευτέρας 31 Μαϊου, όταν ο Βαγγέλης Μπαταρλής έλαβε σήμα από το κέντρο Άμεσης Δράσης για παραβίαση κατοικίας 2ου ορόφου από δυο άτομα. Μαζί με τους συναδέλφους του έσπευσαν άμεσα στο σημείο και άρχισαν να καταδιώκουν τους δυο διαρρήκτες. Οι οποίοι μόλις τους αντιλήφθηκαν επιχείρησαν να διαφύγουν με κάθε τρόπο.

Όμως οι καλά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί κατάφεραν αρχικά να συλλάβουν τον έναν εκ των δυο. Τη στιγμή που ο δεύτερος διαρρήκτης είχε ανέβει στην ταράτσα αναζητώντας απεγνωσμένα τρόπο διαφυγής.

Όλες οι δηλώσεις του αστυνομικού

Και τότε συνέβη το αναπάντεχο, όπως λέει ο Βαγγέλης Μπαταρλής:

 «Συνελήφθη και ο δεύτερος στην ταράτσα της οικίας με μια μικρή απρόβλεπτη παρένθεση όμως. Λόγω παλαιότητας του σπιτιού στην προσπάθειά μου να ανέβω, ‘έφυγε’ ο τοίχος μαζί με εμένα. Βάρους 105 κιλών στο κενό και από ύψος 10 μέτρων βρέθηκα απευθείας στον ακάλυπτο. Μαζί με κομμάτια τοίχου πάνω μου χωρίς ευτυχώς να σκοτωθώ, παρά μόνο με κάποια κατάγματα σε γόνατα, πόδια, χέρια».

Η περιπέτεια του εν λόγω αστυνομικού που λίγο έλειψε να του κοστίσει ακόμη και τη ζωή του, δεν τον πτόησε. «Καλώς ή κακώς γι αυτό μπήκα σε αυτό το Σώμα και είναι χαρά μου να προσπαθώ να βοηθώ την κοινωνία από τέτοια αποβράσματα με κάθε προσωπικό κόστος» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook.

Αστυνομικός έπεσε από ύψος 10 μέτρων προσπαθώντας να συλλάβει διαρρήκτη

Συμπτωματικά, πέρυσι την ίδια μέρα ο Βαγγέλης Μπαταρλής είχε καταφέρει να σώσει μια γυναίκα από σίγουρο πνιγμό έπειτα από σήμα που έλαβε από την Άμεση Δράση.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα