Αστυπάλαια: Το νησί των Δωδεκανήσων μπορεί να αναδειχθεί ως πρότυπο παγκοσμίως σύμφωνα με την Deloitte

Αστυπάλαια: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που μπορούν να αναδείξουν παγκοσμίως το νησί

Αστυπάλαια: Η Deloitte Ελλάδας σε συνεργασία με το Δήμο Αστυπάλαιας πραγματοποίησαν μία μελέτη. Αναφορά με το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης «Αστυπάλαια 4.0». Ώστε να μετατρέψουν ένα ακριτικό νησί σαν τα Αστυπάλαια, σε νησί πρότυπο παγκοσμίως.

Στη συγκεκριμένη μελέτη επιχειρείται να καθοριστεί το μοντέλο αλλά και η στρατηγική ανάπτυξης του νησιού. Ο διευθύνων σύμβουλος της Deloitte Ελλάδας κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «η μελέτη αποτελεί το μεγαλύτερο έργο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Deloitte, ένα μεγάλο έργο που πραγματοποιήθηκε αφιλοκερδώς, από μία εξειδικευμένη ομάδα της εταιρίας από διάφορους τομείς εργασιών προκειμένου να καλύπτονται πλήρως οι προτεινόμενοι στρατηγικοί άξονες του πλάνου. Είναι μία πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε για πρώτη φορά, με πολύ σημαντικό αντίκτυπο για την τοπική κοινωνία που θα έχει πολυεπίπεδα οικονομικά οφέλη σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο».

Η επιλογή του συγκεκριμένου νησιού έγινε καθώς «το νησί αυτό είναι ένας προορισμός ακριτικός και μη εδραιωμένος τουριστικά. Που διαθέτει ωστόσο, σημαντική δυναμική και ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως αυξανόμενη διεθνής ζήτηση για «εναλλακτικά». Και αυθεντικά τουριστικά προϊόντα και εμπειρίες που δεν εντάσσονται μέσα στα πλαίσιο του παραδοσιακού μαζικού τουρισμού». 

Αστυπάλαια: Πώς το νησί μπορεί να αναδειχθεί ως πρότυπο παγκοσμίως

Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες που θα καταστήσουν το νησί της Αστυπάλαιας ως «νησί πρότυπο» παγκοσμίως

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσόπουλο «…η μελέτη και το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης είναι βασισμένο σε τέσσερις άξονες: βελτίωση και ανάπτυξη υποδομών, ενίσχυση τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας. Προστασία του περιβάλλοντος και αειφορία καθώς και ψηφιακή αναβάθμιση & εκσυγχρονισμός. Προτείνεται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της Αστυπάλαιας για τα επόμενα χρόνια και οι προδιαγραφές για την υποστήριξη της ανάπτυξης αυτής. Καθώς και μια σειρά εξειδικευμένων δράσεων για κάθε έναν από τους παραπάνω άξονες, που θα πρέπει να γίνουν τόσο από το κράτος όσο και μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με στόχο την ανάδειξη της Αστυπάλαιας ως ένα νησί «πρότυπο».

Αστυπάλαια: Πώς το νησί μπορεί να αναδειχθεί ως πρότυπο παγκοσμίως

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα