Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: ΟΛΟΙ οι ανεμβολίαστοι άνω των 50, θα αρρωστήσουν μέχρι το Φθινόπωρο με την μετάλλαξη Δέλτα

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: ΟΛΟΙ οι ανεμβολίαστοι άνω των 50, θα αρρωστήσουν μέχρι το Φθινόπωρο με την μετάλλαξη Δέλτα

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Με τη μετάλλαξη Δέλτα οι ανεμβολίαστοι των 50 και άνω, θα νοσήσουν

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, τόνισε: «Έχουν ταυτοποιηθεί 121 κρούσματα μετάλλαξης Δέλτα και είναι θέμα χρόνου αυτή να κυριαρχήσει, αν δεν συμβαίνει ήδη». Μάλιστα, συνέχισε σημειώνοντας «Περίπου 600.000 πολίτες άνω των 50 που είναι ανεμβολίαστοι, θα αρρωστήσουν όλοι»

«Για να είναι αποτελεσματικά τα περιοριστικά μέτρα, θα πρέπει να είναι μαζικά, αυστηρά και θα χρειαστούν χρόνο να αποδώσουν, δεδομένου ότι βλέπουμε αριθμούς πάνω από 2.000 κρούσματα» εξήγησε ο κ. Εξαδάκτυλος.

«Την αύξηση αυτή την περιμέναμε αργότερα. Το γεγονός επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι τα πράγματα κινούνται γρήγορα. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να ανησυχούν γιατί θα αναμετρηθούν με την ασθένεια, την ώρα που η κοινωνία είναι ανοιχτή»

«Υπάρχουν 600.000 άνω των 50 που είναι ανεμβολίαστοι και είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας και αυτοί θα αρρωστήσουν όλοι. Ο μόνος δρόμος είναι ο εμβολιασμός. Να προλάβουν να αποκτήσουν ανοσία, γιατί θα προκύψουν θάνατοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: ΟΛΟΙ οι ανεμβολίαστοι άνω των 50, θα αρρωστήσουν μέχρι το Φθινόπωρο με την μετάλλαξη Δέλτα

Οι δηλώσεις του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου για τους αρνητές εμβολιασμών

Αναφερόμενος στις περιπτώσεις αρνητών εμβολιασμού μοναχών και ιερέων, ο κ. Εξαδάκτυλος, υπενθύμισε:

«Ο Πατριάρχης, ο Πάπας, ο Αρχιεπίσκοπος, εμβολιάστηκαν. Να συμπεριφέρονται και οι ιερείς, όπως οι ηγεσίες τους και να μη βλέπουν οράματα και δημιουργούν προβλήματα στους ανθρώπους που τους ακούνε και τους ακολουθούν»

Σε σχέση με το ενδεχόμενο επιβολής νέων lockdown ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου διατύπωσε το ερώτημα: «Πώς θα πει κανείς στους 1.800.000 πολίτες άνω των 50 που εμβολιάστηκαν, σταματήστε τη ζωή σας γιατί το ένα τέταρτο της ίδιας ηλικιακής ομάδας, δεν αποφασίζει για τους δικούς του λόγους, να κάνει αυτό που κάνατε εσείς;»

Εκτίμησε μάλιστα, ότι είναι πολύ δύσκολο να ξανασταματήσει η κοινωνία. Πρέπει όλοι να εμβολιαστούν. Τέλος, κάλεσε και τους εργαζομένους στον τουρισμό και στην εστίαση να εμβολιαστούν, σημειώνοντας ότι έτσι θα προφυλάξουν τις δουλειές τους.

Προτεινόμενα