Αθανάσιος Τσακρής: Υπάρχουν περιστατικά ατόμων που νόσησαν επίτηδες για να μην εμβολιαστούν

by Τόνια Τζαφέρη

Αναλυτικά όσα είπε ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του καθηγητή μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ Αθανάσιου Τσακρή στον ΣΚΑΪ για περιπτώσεις ατόμων που νόσησαν για να μην εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το αν γνωρίζει περιπτώσεις πολιτών που απέκτησαν μαϊμού ράπιντ τεστ για να αποφεύγουν τους ελέγχους, ο καθηγητής αποκάλυψε πως γνωρίζει περιστατικά ατόμων που προχώρησαν στην επιλογή να νοσήσουν επίτηδες ωστέ να μην κάνουν το εμβόλιο, σχολιάζοντας πως κάτι τέτοιο είναι ασφαλώς επικίνδυνο.

Για την πανδημία που βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας, ο κ. Τσακρής τόνισε ότι ειναι λογικό να παρατηρείται μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού λόγω της εποχής, αλλά και λόγω της απουσίας αυστηρών περιοριστικών μέτρων

Αθανάσιος Τσακρής: Υπάρχουν περιστατικά ατόμων που νόσησαν επίτηδες για να μην εμβολιαστούν

«Eιναι λογικό να παρατηρείται μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού λόγω της εποχής, αλλά και λόγω της απουσίας αυστηρών περιοριστικών μέτρων», είπε ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ

Περισσότερες δηλώσεις από τον καθηγητή μικροβιολογίας ΕΚΠΑ

«Πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα μέρη όπου υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης» δήλωσε, ενώ πρόσθεσε πως «η διασπορά γίνεται κυρίως από τους ανεμβολίαστους αλλά και εμβολιασμένοι νοσούν γιατί η ανοσία απέναντι στον ιό με το εμβόλιο μειώνεται σημαντικά»

Για την τρίτη δόση ανέφερε πως τα αντισώματα που προσφέρει είναι πολύ υψηλότερα σε σχέση με αυτά της δεύτερης και όπως είπε αυτό απέδειξε και το παράδειγμα του Ισραήλ.

Η προστασία απέναντι στο ιό δεν αφορά μόνο τον εμβολιασμό, επεσήμανε ο κ. Τσακρής καθώς αυτή ενισχύεται και από τα φάρμακα ήτα χάπια που θα βοηθήσουν στη διαχείριση αυτή της πανδημίας, τα περιοριστικά μέτρα και την ενδυνάμωση του ΕΣΥ.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo