Αθήνα: 300 φοίνικες φυτεύτηκαν στη Λ. Συγγρού από το Πάντειο μέχρι το Φάληρο

by Τόνια Τζαφέρη

Συγγρού: Ανάπλαση με φύτευση 300 δέντρων στο κέντρο της Αθήνας

Το “φαληρικό δέλτα” και η λεωφόρος Συγγρού από το ύψος του Παντείου έως και το Φάληρο, γέμισε με πράσινο και 300 δέντρα τα οποία με τον χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί σε φοίνικες.

Αθήνα: 300 φοίνικες φυτεύτηκαν στη Λ. Συγγρού από το Πάντειο μέχρι το Φάληρο

Ολοκληρώθηκε η φύτευση 300 φοινίκων στην κεντρική νησίδα της λεωφόρου Συγγρού, από το ύψος του Πάντειου Πανεπιστήμιου μέχρι το Φαληρικό Δέλτα.

Η παρέμβαση στη Συγγρού πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του σχεδιασμού αναβάθμισης των χώρων πρασίνου σε νησίδες κεντρικών οδικών αξόνων.

Για ποιο λόγο επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος φοίνικας στην Συγγρού

Σύμφωνα με την περιφέρεια, η επιλογή του συγκεκριμένου είδους φοίνικα για τη Συγγρού έγινε, καθώς είναι το ενδεδειγμένο για τις ιδιαίτερες θερμές θερμοκρασίες που καταγράφονται στην περιοχή και δεν προσβάλλεται εύκολα από την ασθένεια που κατατρώει όσους φοίνικες έχουν απομείνει στη Λ. Συγγρού και αλλού, από παλαιότερα χρόνια.

Αθήνα: 300 φοίνικες φυτεύτηκαν στη Λ. Συγγρού από το Πάντειο μέχρι το Φάληρο

Ο ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε από δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό και ο συνολικός προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 153.313 ευρώ.

Για την προστασία και συντήρηση του πρασίνου και των δέντρων, προβλέπεται η καθημερινή φροντίδα των φυτών, σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου ευθύνης της περιφέρειας, με ανάπτυξη συστήματος άρδευσης και καθημερινές εργασίες, όπως κλάδεμα, καθαριότητα κλπ. Ανάλογες εργασίες έχουν ήδη γίνει στις λεωφόρους Ποσειδώνος, Κηφισίας, Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας, Πέτρου Ράλλη και Γρηγορίου Λαμπράκη.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν