Αθήνα-Σαλαμίνα: Σε 5 χρόνια η μετακίνηση θα γίνεται με όχημα και όχι με ferry boat

Αθήνα-Σαλαμίνα: Αναλυτικές πληροφορίες για το έργο που κατατέθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Αθήνα-Σαλαμίνα: Έργο για την υποθαλάσσια οδική ζεύξη της Σαλαμίνας κατατέθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Πρόκειται για το έργο «Μελέτη – Κατασκευή – Χρηματοδότηση – Λειτουργία – Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Έργου Μόνιμης Υποθαλάσσιας Οδικής Ζεύξης Νήσου Σαλαμίνας». Στο οποίο εμπεριέχεται μία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Εφόσον εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τότε θα προχωρήσει η διαδικασία. Αρχικά θα πραγματοποιηθούν δεσμευτικές προσφορές για να συνεχιστεί ο διαγωνισμός, μέχρι να συμβασιοποιηθεί το έργο.

Πρόκειται για ένα έργο που θα έχει κατασκευαστική διάρκεια 5 χρόνια και είναι συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης ανέφερε χαρακτηριστικά «Ένα έργο δύσκολο, για το οποίο δούλεψαν συστηματικά οι Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών. Ένα έργο εξαιρετικά περίπλοκο, που έχει πραγματικά περάσει από ‘‘40 κύματα’’. Μετά από πολλά χρόνια μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης, με την καθοδήγηση του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Το έργο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί θα αναβαθμίσει όλη τη Δυτική Αττική. Και κυρίως, την ευρύτερη περιοχή του Περάματος, αλλά και της Σαλαμίνας.  Από τη μία πλευρά θα αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό το Πέραμα. Και από την άλλη θα αναβαθμίσει την ίδια τη νήσο της Σαλαμίνας, καλύπτοντας με ταχύτητα και ασφάλεια τις χιλιάδες καθημερινές μετακινήσεις από και προς  αυτήν».

Αθήνα-Σαλαμίνα: Σε 5 χρόνια η μετακίνηση θα γίνεται με όχημα και όχι με ferry boat

Τι περιλαμβάνει η περιβαλλοντική μελέτη του έργου υποθαλάσσιας οδικής ζεύξης Αθήνας-Σαλαμίνας

Η περιβαλλοντική μελέτη του έργου περιλαμβάνει τα εξής:

  • Το οδικό τμήμα σύνδεσης του Ανισόπεδου Κόμβου του Περάματος με τη Λεωφόρο Σχιστού – Έχει συνολικό μήκος 4,5 χιλιόμετρα, έτσι παρακάμπτεται ο Δήμος Περάματος,
  • Την υποθαλάσσια ζεύξη με Οδική Σύραγγα μήκους 1 χιλιομέτρου από το Πέραμα έως το νησί του Αγίου Γεωργίου,
  • Το οδικό τμήμα από το νησί του Αγίου Γεωργίου έως τη Σαλαμίνα και τις οδικές συνδέσεις με την πόλη.

Αθήνα-Σαλαμίνα: Σε 5 χρόνια θα σταματήσει η χρήση του ferry boat

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo