Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε τέσσερις ώρες: Bλάβη από την πρώτη εβδομάδα το “Λευκό Βελος”

by Τόνια Τζαφέρη

“Λευκό Βελος”: Το ιταλικό τρένο εμφάνισε βλάβη στην πρώτη εβδομάδα

Και ενώ το κοινό είχε ήδη ενθουσιαστεί στην ιδέα πως ένα τρένο θα διανύει απόσταση Αθήνας – Θεσσαλονίκης σε μόλις τρεις ώρες… τελικά τα πράγματα δεν εξελίσσονται και τόσο αισιόδοξα με το ιταλικό επίτευγμα.

Πριν συμπληρώσουμε μια εβδομάδα από την ημέρα έναρξης των δρομολογίων του ETR (Elettro Treno Rapido) παρουσιάστηκε μία «αστοχία» και η υπερταχεία επιστρέφει αργά-αργά από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε τέσσερις ώρες: Bλάβη από την πρώτη εβδομάδα το “Λευκό Βελος”

Βλάβη λοιπόν στο δρομολόγιο 61 της υπερταχείας ETR καταγράφηκε έξω από τη Θεσσαλονίκη, στο Πλατύ, το απόγευμα της Παρασκευής. Το τρένο, που αποκαλείται και «λευκό βέλος», συνέχισε το δρομολόγιό του προς Αθήνα με χαμηλή ταχύτητα και αναμενόταν να φτάσει στον προορισμό του αργά το βράδυ. Το τρένο έκανε το βραδινό δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες για την βλάβη του “λευκού βέλους”

Να σημειωθεί ότι τα δρομολόγια με την υπερταχεία, που κάνουν τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αθήνα σε λιγότερο από 4 ώρες, ξεκίνησαν μόλις την Κυριακή 16 Μαΐου. Έρευνα δημοσιογράφων από 13 χώρες έχει αναδείξει τα προβλήματα που παρουσιάζουν οι υπερταχείες ETR-470.

Ωστόσο, έπειτα από διαβεβαιώσεις ότι έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι, μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα καταγράφεται η πρώτη βλάβη. Η εταιρεία, σε σχετική ερώτηση της «Εφ.Συν.», παραδέχεται ότι το τρένο παρουσίασε μια «αστοχία» και θα αποζημιωθούν οι επιβάτες, δεν εξηγεί τους λόγους της αστοχίας αυτής. Ανέφερε χαρακτηριστικά γύρω στις 8.30 το βράδυ:

«Το τρένο τώρα βρίσκεται στην Τιθορέα. Ως πλήρως ανακαινισμένο, όπως όλα τα καινούργια τρένα, ενδέχεται να παρουσιάσει κάποια απροσδόκητη αστοχία. Φροντίζουμε τους επιβάτες μας και θα αποζημιωθούν πλήρως. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την τεχνική ομάδα».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν