Αττική lockdown: Έκρηξη κρουσμάτων σήμερα – 313 κρούσματα μόνο μέχρι το 10 το πρωί

Αττική lockdown: Η Αττική είναι ένα βήμα πριν να μπει στις «κόκκινες» περιοχές

Αττική lockdown: Έκρηξη κρουσμάτων αναμένεται σήμερα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, τα κρούσματα στις 10 το πρωί ήταν ήδη 313. Τόσα δηλαδή όσαν ήταν συνολικά χθες τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής.

Εάν ισχύει αυτό το γεγονός, τότε συνιστά συναγερμό και θέτει την περιοχής της Αττικής κοντά στο να θεωρηθεί «κόκκινη περιοχή».

Όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «το λιανεμπόριο δεν μπορεί να κλείσει οριστικά, ακόμα κι αν η Αττική μπει στο κόκκινο, εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού»

Ακόμα μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε «Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια σχετικώς καλή κατάσταση επιδημιολογικά. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε. Ακούμε τους υγειονομικούς μας και παίρνουμε γρήγορα μέτρα για να δημιουργήσουμε ένα ανάχωμα στην πανδημία».

Αττική lockdown: 313 κρούσματα μέχρι της 10 το πρωί - Μεγάλη ανησυχία

Εκτός από την φορτισμένη επιδημιολογικά κατάσταση της Αττικής, δείτε τι μέτρα εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι για το lockdown στη χώρα

Πριν από λίγη ώρα, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των ειδικών λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί, οι ειδικοί κατέληξαν σε νέα μέτρα για τον κορονοϊό.

Θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα 1/2 τα Γυμνάσια σε όλη τη χώρα. Ενώ τα Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά στις κόκκινες περιοχές.

Επίσης, ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, ενώ οι εκκλησίες θα έχουν το μέγιστο αριθμό των 9 ατόμων στο εσωτερικό τους.

Όσο για τα καταστήματα του λιανεμπορίου, στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμηματοπωλεία, οι πελάτες θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού για να ψωνίζουν εντός του καταστήματος. Σε όλα τα υπόλοιπα καταστήματα, θα ισχύσει η μέθοδος click away.

Τέλος, η απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένει ως έχει, δηλαδή από τις 21:00 το βράδυ έως το 5 το πρωί.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα