Αττική lockdown: Πιο κοντά από ποτέ στο lockdown – Μάλλον θα κλείσει και η πρωτεύουσα

Αττική lockdown: Έχει μόλις μία εβδομάδα περιθώριο να φανεί αν θα λειτουργήσουν τα μέτρα

Αττική lockdown: Χθες ανακοινώθηκε αριθμός ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα στη χώρα μας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.166 νέα κρούσματα στο σύνολο. Συγκριμένα, στην περιφερειακή ενότητα Αττικής εντοπίστηκαν 542 κρούσματα, ενώ στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης εντοπίστηκαν 595 κρούσματα. Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει και υπάρχει μεγάλος φόβος η Αττική να είναι η επόμενη που θα μπει σε καθεστώς lockdown όπως ακριβώς η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες.

Από χθες είναι σε ισχύ στη χώρα τα νέα έκτακτα μέτρα σε όλη τη χώρα τα οποία θα έχουν διάρκεια ενός μήνα. Όμως, ειδικά για την Αττική έχει δοθεί μία μόλις εβδομάδα ώστε να δουν οι ειδικοί αν τα μέτρα αποδίδουν. Μάλιστα, ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι «το Λεκανοπέδιο παρουσιάζει αύξηση κατά 30% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα στις ημερήσιες διαγνώσεις. Το ποσοστό αυτό δεν είναι μεγάλο και εάν συνεχίσει έτσι, θα είμαστε καλά. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού».

Αττική lockdown: Πιο κοντά από ποτέ στο lockdown η πρωτεύουσα

Το σενάριο για lockdown στην περιφερειακή ενότητα Αττικής είναι πιο κοντά από ποτέ

Σχετικά με το lockdown αναφέρθηκε ο κ. Χαράλαμπος Γώγος ο οποίος είπε «ότι είμαστε κοντά, ιδιαίτερα η Αττική, στο να γίνουμε Θεσσαλονίκη». Ακόμα, ο κ. Νίκος Θωμαΐδης ανέφερε ««Την Κυριακή είδαμε πάλι μια αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, κάτι που είναι ανησυχητικό και μας δείχνει ότι τα κρούσματα είναι της τάξης των 50.000-60.000». Και πρόσθεσε «ναι μεν μια καραντίνα τύπου Μαρτίου δεν θα ξαναγίνει, διότι δεν τη θέλει κανείς, αλλά η Αττική βαδίζει στο καθεστώς που ισχύει στη Θεσσαλονίκη, εάν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Αθανάσιος Τσακρής δήλωσε «είναι πιθανό ένα lockdown και στην Αττική» και «τώρα ξεκινάει το πραγματικό δεύτερο επιδημικό κύμα».

Τέλος ο κ. Πέτσας, επεσήμανε «Έχουμε πει από την αρχή ότι δεν διστάζουμε να κάνουμε αυτό που επιβάλλει η επιδημιολογική κατάσταση. Είχαμε την εισήγηση των ειδικών τις προηγούμενες ημέρες και πράξαμε ανάλογα. Αυτό κάνουμε από τον Μάρτιο και μετά για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μακάρι, επαναλαμβάνω, να μη φτάσουμε εκεί».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα