«Μπαμπάκα μου, μού φώναξε»: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα που πάλεψε να κρατήσει τον 21χρονο σκιέρ στη ζωή

by Τόνια Τζαφέρη
«Μπαμπάκα μου, μού φώναξε»: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα που πάλεψε να κρατήσει τον 21χρονο σκιέρ στη ζωή

21χρονος σκιέρ: Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση του πατέρα του

Ο 21χρονος σκιερ έχασε την ζωή του στα Τζουμέρκα, όπου βρισκόταν για σκι όταν έχασε τον έλεγχο και έπεσε από γκρεμό έχοντας πολλαπλά κατάγματα και αιμορραγίες.

Ο Γιάννης Θεοχαρόπουλος καταγγέλλει καθυστερήσεις: «Να προσέχετε τον εαυτό σας και τα παιδιά σας γιατί δεν υπάρχει βοήθεια από το κράτος όταν την χρειαστείτε». Τις τελευταίες ώρες του νεαρού σκιέρ Ερμή Θεοχαρόπουλου, που έπεσε σε γκρεμό στα Τζουμέρκα, περιγράφει ο πατέρας του που βρισκόταν μαζί του, καταγγέλλοντας καθυστέρηση ωρών μέχρι την επιχείρηση των σωστικών συνεργείων.

«Μπαμπάκα μου, μού φώναξε»: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα που πάλεψε να κρατήσει τον 21χρονο σκιέρ στη ζωή

Με δημόσια ανάρτησή του στο Facebook, ο πατέρας του Ερμή, Γιάννης Θεοχαρόπουλος, που είναι καθηγητής φυσικής αγωγής και εκπαιδευτής ορεινών σχολών, μιλά τις ώρες της αναμονής, την επικοινωνία με τις αρχές και την απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσει τον 21χρονο στη ζωή.

Αναλυτικά η ανάρτηση του πατέρα του 21χρονου σκιέρ που σκοτώθηκε

«Δεν ήταν 2, δεν ήταν 3 ήταν 21 χρονών. Άντρας δυνατός, χαμογελαστός πρόθυμος να βοηθήσει πάντα όλο τον κόσμο. Γυμναζόταν σκληρά κάθε μέρα. Ήθελε να μπορέσει να σηκώσει την ελληνική σημαία κάποια στιγμή σε μεγάλους αγώνες. Ήταν περήφανος που ήταν στην εθνική ομάδα.

‘’Μπαμπάκα μου’’ μου φώναξε και πήγε να σηκωθεί όταν έφτασα κοντά του, στις 13:40 μετά από μισή ώρα από την στιγμή που έπεσε, αλλά δεν μπορούσε να σηκωθεί όρθιος. ‘’Μην κουνιέσαι αγόρι μου θα πάνε όλα καλά’’ του είπα. Τον φρόντιζα προσπαθώντας σαν σταματήσω την αιμορραγία και να τον ζεστάνω και εκλιπαρούσα στο τηλέφωνο μιλώντας με τον αστυνόμο να έρθει άμεσα ελικόπτερο γιατί ήταν πολυτραυματίας και χρειαζόταν άμεσα διασωλήνωση.

‘’Το ξέρουμε Γιάννη’’ μου είπε ο αστυνόμος’’ έχω ειδοποιηθεί ήδη από το 112 για την θέση σας σε 10 λεπτά θα έρθει ελικόπτερο’’. ’’Αστυνόμε σε παρακαλώ το κάθε λεπτό μετράει ‘’του είπα ‘’δεν μπορώ να τον πάρω στην πλάτη έχει πολλά κατάγματα και ίσως εσωτερική αιμορραγία θα μου πεθάνει στην πλάτη’’. ‘’Γιάννη θα έρθει σε 10- 15 λεπτά το ξέρουν όλοι μην κουνιέστε’ ’μου επανέλαβε.

«Μπαμπάκα μου, μού φώναξε»: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα που πάλεψε να κρατήσει τον 21χρονο σκιέρ στη ζωή

Μετά από 3 ώρες άρχισε το αγόρι μου να μην έχει αναπνοή και σφυγμό και του κάναμε με 6 φίλους που είχα κοντά μου ασταμάτητα τεχνητή αναπνοή για ακόμα 1,5 ώρα μέχρι που τον σήκωσε το βίτσι του ελικοπτέρου στις 5:45 λίγο πριν νυχτώσει.

«Μπαμπάκα μου, μού φώναξε»: Η ανάρτηση του πατέρα που πάλεψε να κρατήσει τον 21χρονο σκιέρ στη ζωή

Δεν άντεξε τόσες ώρες το παιδί μου. Έχω βοηθήσει τόσο κόσμο και τώρα δεν μπόρεσα να σώσω το αγόρι μου. Μακάρι να μην ζήσει κανένας πατέρας και καμία μάνα αυτό που έζησα.

Θα τον θυμάμαι χαμογελαστό όπως ήταν πάντα και όχι πονεμένο όπως ήταν στις τελευταίες του στιγμές. Θα είναι πάντα στην καρδιά μου και ξέρω ότι θα με βοηθάει από εκεί πάνω όταν τον χρειάζομαι μέχρι την ώρα που θα βρεθώ και εγώ κοντά του.

Ευχαριστώ πολύ τους εκατοντάδες φίλους που βρεθήκανε κοντά μας στην κηδεία του Θεοφάνη –Ερμή και όλους που μας στείλανε συλλυπητήρια μηνύματα.

Σας αγαπώ πολύ αλλά δεν μπορώ να σας μιλήσω. Να προσέχετε τον εαυτό σας και τα παιδιά σας γιατί δεν υπάρχει βοήθεια από το κράτος όταν την χρειαστείτε.»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πυροσβεστικού σώματος, ο 21χρονος σκιέρ ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο νέος άνδρας, έκανε ορειβατικό σκι στην περιοχή Καταρράκτης, η οποία είναι καλυμμένη από πυκνό χιόνι, όταν γλίστρησε και κατέληξε στον γκρεμό. Από τα Γιάννενα κινήθηκε δύναμη της ΕΜΑΚ για να επιχειρήσει στην περιοχή όπως και δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τα κλιμάκια των Τζουμέρκων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 16 πυροσβέστες με την O.O.E.Δ. της 5ης ΕΜΑΚ και 6 οχήματα και ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ, το οποίο και τον παρέλαβε. Σύμφωνα με το epiruspost, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας επιχείρησαν για την ανάσυρση του ορειβάτη.