Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ο πραγματικός λόγος που απειλούσε την ψυχολόγο και η ανατροπή για το συνεργό του

by Τόνια Τζαφέρη
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ο πραγματικός λόγος που απειλούσε την ψυχολόγο και η ανατροπή για το συνεργό του

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Το ηχητικό ντοκουμέντο που φέρνει φως στην υπόθεση

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά ερευνούν το ενδεχόμενο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να είχε κάποιον συνεργό. Με αφορμή όσα φέρεται να έχει καταθέσει η σύμβουλος ψυχικής υγείας του ζευγαριού, Ελένη Μυλωνοπούλου.

Ο δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, δήλωσε ότι αναμένονται «καταιγιστικές και ανατρεπτικές» εξελίξεις μετά την άρση απορρήτων. Με ένα ηχητικό ντοκουμέντο να ρίχνει περισσότερο φως.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης δήλωσε ότι «την ερχόμενη εβδομάδα αναμένουμε τα αποτελέσματα των άρσεων κλήσεων. Τραπεζικού απορρήτου και της κάμερας ασφαλείας που αφορούν το επίμαχο χρονικό διάστημα της άδικης πράξεως. Όπως επίσης και των καταθέσεων βασικών μαρτύρων της δικογραφίας. Εν κατακλείδι οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές».

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ο πραγματικός λόγος που απειλούσε την ψυχολόγο και η ανατροπή για το συνεργό του

Υπενθυμίζεται ότι η δικηγόρος κ. Μάρκου, συνήγορος της συμβούλου ψυχικής υγείας Ελένης Μυλωνοπούλου, είχε ζητήσει να εξεταστεί ποιος ήταν αυτός που απειλούσε την πελάτισσα της.

 «Απίθανη», ωστόσο, θεωρούν στελέχη της ΕΛΑΣ όπως κι άλλοι ερευνητές του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά την ύπαρξη άμεσου συνεργού του 32χρονου πιλότου Μπαμπη Αναγνωστόπουλου. Στην ανθρωποκτονία της 20χρονης συζύγου του.

Κι αυτό ύστερα κι από την ανάλυση όλων των δεδομένων αλλά και των καταθέσεων που έχει δώσει η σύμβουλος ψυχικής υγείας του μοιραίου ζευγαριού κ. Ελένη Μυλωνοπούλου. Από τις οποίες δεν διαφαίνεται ύπαρξη ατόμου που υποβοηθούσε τον κατηγορούμενο στην εν ψυχρώ δολοφονία της συζύγου του.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παρουσιασθούν στοιχεία για τηλεφωνικές επικοινωνίες, υλικό από κάμερες, δεδομένα τραπεζικών συναλλαγών. Ενώ θα κληθούν για καταθέσεις συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του ζευγαριού.

Ελένη Μυλωνοπούλου: Για την υπόθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Η κ. Μυλωνοπούλου σε κατάθεση της προ ενός περίπου μηνός αναφερθηκε σε τρία απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχθηκε από άγνωστο «πρόσωπο» την περίοδο 21-25 Μαΐου. Όταν αρχισε να δημοσιοποιείται ότι προχωρούσε σε συνεδρίες με το ζευγάρι. Όπως μάλιστα αποκαλύπτει «Το Βήμα» η σύμβουλος ψυχικής υγείας λίγες ημέρες νωρίτερα από την προαναφερόμενη ημερομηνία είχε καταγγείλει σε αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής. Ότι άγνωστοι είχαν προκαλέσει φθορές στο αυτοκίνητο της στην πυλωτή πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι.

Όμως όλα αυτά θεωρείται ότι δεν σχετίζονται με τυχόν «αρωγούς» του 32χρονου δολοφόνουΤο ζευγάρι συναντιόταν με την κ. Μυλωνοπούλου και μόνο, κι εκείνη δεν γνώριζε τίποτα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το εν λόγω απειλητικό τηλεφώνημα τελικώς ηχογραφήθηκε. Γιατί η συνεργάτιδα της συμβούλου ψυχικής υγείας δεν αποκρίθηκε και η κλήση προωθήθηκε στο σύστημα του τηλεφωνητή που κατέγραψε την φωνή του αγνώστου ατόμου.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ο πραγματικός λόγος που απειλούσε την ψυχολόγο και η ανατροπή για το συνεργό του

Οι αστυνομικοί σημειώνουν ότι ούτε από την εξέταση του χώρου της δολοφονίας της Καρολάιν. Ούτε από αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων ανακύπτει η εμπλοκή άλλου ατόμου στην ανθρωποκτονία της 20χρονης κοπέλας. Μάλιστα στο διαβιβαστικό (σελ. 9 του εγγράφου) που είχε συνταχθεί από το Τμημα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που διαλεύκανε την υπόθεση. Σημειωνόταν ότι είχαν υπάρξει άρσεις απορρήτου επικοινωνιών και συγγενών του δολοφόνου χωρίς να προκύψει τίποτε άξιο λόγου».

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Μοναδικός δολοφόνος στην υπόθεση, χωρίς συνεργό

Τα τελευταία 24ωρα μνημονεύθηκε ότι «υπήρξαν κλήσεις για καταθέσεις στην ΕΛΑΣ ενός συγγενούς του πιλότου, για ενδεχόμενη σχέση του με τα απειλητικά τηλεφωνήματα σε βάρος της κ. Μυλωνοπούλου αλλά και της συνεργάτιδας της». Στελέχη των αρχών ασφαλείας σημείωναν ότι «η έρευνα αυτή είναι πλέον στην κύρια ανάκριση και διεξάγεται μόνο από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς.

Επιπλέον δεν έχει δοθεί καμιά σχετική δικαστική παραγγελία για διερεύνηση κάποιας πτυχής της στις αστυνομικές αρχές». Συμπληρώνεται δε ότι ούτε στα πλαίσια της δικαστικής έρευνας για την δολοφονία στα Γλυκα Νερά. Ούτε και στην διάρκεια της αρχικής αστυνομικής έρευνας έχουν ζητηθεί περαιτέρω αναλυτικά στοιχεία από την σύμβουλο ψυχικής υγείας για τους χρόνους αυτών των τηλεφωνικών κλήσεων. Το ακριβές περιεχόμενο τους.

Επιπλέον δεν ζητήθηκε το ηχογραφημένο μήνυμα από το