«Μπλόκο» στα επιδόματα & στην οικονομική στήριξη των ανεμβολίαστων

Ανεμβολίαστοι: Μπλόκο στα επιδόματα και στην οικονομική στήριξη τους

Ανεμβολίαστοι: Μπλόκο στα επιδόματα και στην οικονομική στήριξη τους

Ανεμβολίαστοι: Κάθετος ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια των ερωτημάτων που δέχτηκε στη συνέντευξη Tύπου, σχετικά με τα νέα μέτρα. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε, ότι αυτά δεν θα δημιουργηθούν «πολίτες δύο ταχυτήτων». Παράλληλα, καθησύχασε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός! Παρ ‘ όλα αυτά, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει πλέον επιδότηση αναστολών σε ανεμβολίαστους και οικονομική στήριξη, όπως έγινε το προηγούμενο διάστημα.

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια»

«Τα περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα. Θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και ΔΕΝ θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη!»

«Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους μαζί με τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες»

Ανεμβολίαστοι: Μπλόκο στα επιδόματα και στην οικονομική στήριξη τους

Τι δήλωσαν οι Υπουργοί για τους ανεμβολίαστους;

«Οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν άρα δεν έχουν περιορισμούς. Δεν υπάρχει ζήτημα τιμωρητικού χαρακτήρα για τους ανεμβολίαστους. Πρέπει να εμπιστευτούν τους επιστήμονες οι πολίτες. Ας ξεφύγουμε από θεωρίες συνωμοσίας, έχουμε θέση ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας».

Στην ίδια γραμμή ήταν με πρωινές δηλώσεις του και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος:

«Οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι. Έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα. Θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη. Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους. Μαζί θα ανακτούν και τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη συμβαίνει»

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα