Χαίρεται ο Πέτρος Φιλιππίδης: Εκτός φυλακής παρά τα 8 έτη ποινής – Ο λόγος που αφέθηκε ελεύθερος

Πέτρος Φιλιππίδης: Σε ποινή φυλάκισης 8 ετών με αναστολή, εκτός φυλακής, δεν είναι ο πρώτος

Οκτώ χρόνια κάθειρξη με αναστολή επέβαλε το Δικαστήριο στον ηθοποιό. Οι ποινές που επιβλήθηκαν στον Πέτρο Φιλιππίδη είναι τελικά με αναστολή που σημαίνει ότι θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι το Εφετείο.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης παραμένει ελεύθερος, καθώς το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτο το αίτημα η έφεση του να έχει αναστελουσα δύναμη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Το δικαστήριο και σε ότι αφορά τον ανασταλτικό χαρακτήρα της ποινής υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας πρότεινε αναστολή της ποινής του. Το δκαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική αυτή πρόταση και άρα ο ηθοποιός θα εξακολουθήσει να παραμένει ελεύθερος μέχρις ότου η υπόθεση του κριθεί σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζήτησε η έφεση για τον Πέτρο Φιλιππίδη να έχει αναστελουσα δύναμη κρατώντας ανοιχτή την πόρτα της ελευθερίας για αυτόν.

Η εισαγγελέας έχει τη γνώμη ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι για να διασφαλιστεί η παρουσία του στο δεύτερο βαθμό.Δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων .Οι καταγγελομενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν, είπε χαρακτηριστικά η Στέλλα Στόγια αγορευοντας για το κρίσιμο θα για τον κατηγορουμενο.Οι περιοριστικοί είναι αρκετοί,δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του. Να δώσει ανασταλτική δύναμη στην έφεση με όρους απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του.Το δικαστήριο αναμένεται να εκδοθεί την τελική του απόφαση.

Η εισαγγελέας κρίνει ότι η επιβολή περιοριστικών όρων αρκεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Ζήτησε την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για την πράξη σε βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας και ποινή κάθειρξης πέντε ετών σε βάρος της τρίτης καταγγέλλουσας καταδίκασε το δικαστήριο τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Σε 8 χρόνια κάθειρξης (κατά συγχώνευση) καταδικάστηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε η συνολική ποινή να είναι κατά συγχώνευση 8 έτη κάθειρξης, ενώ αυτή την ώρα αγορεύουν οι συνήγοροι του ηθοποιού.

Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας απέρριψε ομόφωνα την παροχή ελαφρυντικών στον Πέτρο Φιλιππίδης. Η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια ζήτησε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης εξι ετών για κάθε πράξη.

«Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσάκη για περιστατικά με το 2014» ανέφερε η εισαγγελέας ζητώντας να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Η κ. Στόγια ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, σημειώνοντας:

«Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν «παραφωνίες» στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και μας είπε η υπεράσπισή του ότι ήταν ελεήμων. Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια για περιστατικά το 1996».

Ομόφωνα αθώος για βιασμό, ένοχος ομόφωνα για απόπειρες βιασμού: Κατέρρευσε στο άκουσμα των αποφάσεων ο Πέτρος Φιλιππίδης

Ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μια ηθοποιού το 2008 ο Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο ομόφωνα για δυο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Κατέρρευσε στο άκουσμα των αποφάσεων ο Πέτρος Φιλιππίδης
Σημειώνεται ότι στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται οι τρεις καταγγέλλουσες, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται πολλοί συνάδελφοι τους, όπως η Πηνελόπη Αναστόπουλου, η Λένα Δροσακη, η Ανδρομάχη Δαυλού, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Ζέτα Δούκα.

Δίπλα στον Πέτρο Φιλιππίδη βρίσκονται η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου, ο γιος του, αλλά και πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος. Ο ηθοποιός περιμένει με αγωνία τις ποινές που ακολουθούν.

Ο λόγος που ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν βρίσκεται στη φυλακή

Εντός της ημέρας και η απόφαση της έδρας για τις ποινές

Αυτή την ώρα έχει ξεκινήσει η συζήτηση επί των ελαφρυντικών που θα ζητήσει ο κατηγορούμενος ηθοποιός με στόχο να μειωθεί η ποινή του. Θα ακολουθήσει η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας σχετικά με την παροχή ή μη ελαφρυντικών και το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να αποφασίσει. Μόλις ανακοινώσει την απόφαση του θα συζητηθεί το ύψος της ποινής και στη συνέχεια το εάν θα δοθεί αναστολή μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Τι είχε ζητήσει η εισαγγελέας

Υπενθυμίζεται, ότι η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια είχε ζητήσει την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη για δυο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, αλλά και την αθώωση του λόγω αμφιβολιών για τον καταγγελλόμενο κατ’ εξακολούθηση βιασμό το 2008. Στην αγόρευση της είχε χαρακτηρίσει τον ηθοποιό ως ένα «κακομαθημένο παιδί με σύνδρομο εξουσιαστή», ένα δράστη με συγκεκριμένο modus operandi.

Συγκεκριμένα, είχε πει:

«Έχω αμφιβολίες. Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η καταγγέλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δε μπορεί να καταδικάσει με αμφιβολίες. Οι διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις της πρώτης καταγγέλλουσας δεν είναι λεπτομέρειες» ανέφερε η εισαγγελέας ζητώντας να αθωωθεί ο ηθοποιός για τη συγκεκριμένη πράξη.

Αντιθέτως, είχα ζητήσει την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας το 2010 στο θέατρο Μουσούρη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η καταγγέλουσα έκλαιγε και ήταν συναισθηματικά φορτισμένη στην κατάθεση της. Ο κατηγορούμενος την άκουγε συνοφρυωμένος. Γιατί; Γιατί έλεγε την αλήθεια η καταγγέλουσα».

Την καταδίκη του ηθοποιού είχε προτείνει και για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού το 2014 εντός του αμαξιού του σε δρόμο στο Παλαιό Ψυχικό, σχολιάζοντας πως «η θέση του κατηγορουμένου απέναντι στην κατηγορία είναι πως υπήρχε ερωτική διάθεση, αλλά αν η πράξη έγινε συναινετικά γιατί δεν επεδίωξε να τον συναντήσει ξανά;».

Related posts

Όλη η Ελλάδα αποθεώνει την Καρυστιανού – «Σε αuτή τη γuναίκα ακουμπά η αξıοπρέπεια μιας ολόκληρης χώρας»

Έρχεται η αλλαγή ώρας 2024 – Η Κυριακή που αλλάζουμε τα ρολόγια πίσω

Nέος σεισμός πριν λίγο