Χάλκινη η παραολυμπιονίκης μας Καρολίνα Πελενδρίτου στην κολύμβηση

by Τόνια Τζαφέρη
Χάλκινη η παραολυμπιονίκης μας Καρολίνα Πελενδρίτου στην κολύμβηση

Καρολίνα Πελενδρίτου: Επιστρέφει στην Κύπρο έχοντας κατακτήσει μετάλλιο

Καρολίνα Πελενδρίτου: Κάθε φορά που η Καρολίνα Πελενδρίτου συμμετέχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, πάντα επιστρέφει στη γενέτειρά της, την Κύπρο, έχοντας στην κατοχή της ένα μετάλλιο. Και η συγκεκριμένη παράδοση, δεν έσπασε ούτε στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020. Η Κύπρια κολυμβητήρια, όχι μόνο κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο και να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου. Αλλά σημείωσε και νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο χρόνος 29.92 που σημείωσε την Παρασκευή 29/8, στα 50 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας S11 στα προκριματικά της Κολύμβησης,. Όχι μόνο της έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό, όπου και κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση. Αλλά της χάρισε ακόμα μία διάκριση. Η 35χρονη κολυμβήτρια κατέρριψε το δικό της και σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Τα συγχαρητήρια όλου του κόσμου της αξίζουν δικαιωματικά.

Στη συνέχεια, την η Καρολίνα Πελενδρίτου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στην κολύμβηση και στα 50μ ελεύθερο S11, με χρόνο 29.80. Η 35χρονη αθλήτρια από την Κύπρο πραγματοποίησε μία εξαιρετική κούρσα, αλλά δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει την Κινέζα Τζια Μα. Που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 29.46.

Η καριέρα της που ξεκινάει από το μακρινό 1995, συνεχίζει να χαράζει ανοδική πορεία. Μέχρι και σήμερα, μετράει 5 ολυμπιακά μετάλλια και διακρίσεις σε παγκόμσιους, βαλκανικούς και Ευρωπαϊκούς αγώνες. Συγκεκριμένα, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004 κατακτά το Χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα πρόσθιο.

Στους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο 2008, αγωνιζόμενη στα 200 μέτρα μικτή, το Χρυσό μετάλλιο περνάει ξανά στον λαιμό της. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, κατακτά το χάλκινο στα 100 μέτρα πρόσθιο.