Χαμός στον αέρα με τον παραδοξολόγο καθηγητή Δημήτρη Κούβελα: Έχω επιστημονική άποψη, η κ. Κοραή βλέπει το φλιτζάνι

by Τόνια Τζαφέρη

Δημήτρης Κούβελας: Έχω επιστημονική άποψη, η κ. Κοραή βλέπει το φλιτζάνι

Δημήτρης Κούβελας: Κόντρα άνευ προηγουμένου προκλήθηκε στον αέρα εκπομπής. Με σκληρές δηλώσεις και επικριτικά σχόλια. Όλα ξεκίνησαν όταν προκλήθηκαν αντιδράσεις από την ακραία και ανορθόδοξη θέση του καθηγητή Δ. Κούβελα. Ότι δεν πρέπει όλοι να εμβολιάζονται.

Μέσα σε αυτό το κλίμα που δημιουργεί καθυστέρηση στο “χτίσιμο” του τείχους ανοσίας. Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας υποστήριξε την ακραία άποψή του. Που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα λέει η επιστημονική κοινότητα. Ότι δεν πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες.

Ο ίδιος βέβαια ομολόγησε ότι έχει εμβολιαστεί, τόσο ο ίδιος όσο και όλη η οικογένειά του! Έφθασε μάλιστα στο σημείο να πει ότι το ποσοστό εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού είναι “υπερβολικό”.

Αυτές οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη. Τις χαρακτήρισε επικίνδυνες, ενώ ο συνάδελφός του στο πανεπιστήμιο Αχιλέας Γραβάνης ζητά να πάρει θέση το πανεπιστήμιο και η επιστημονική κοινότητα.

Σε χθεσινή συνέντευξη του (5/7) στην εκπομπή “Κοινωνία ΩΡΑ Mega” ο κ. Κούβελας προσπαθούσε εριστικά να επιβάλει την άποψή του. “Ήδη το ποσοστό του εμβολιασμού παγκοσμίως είναι υπερβολικό. Καθώς δεν υπάρχει τρόπος ελέγχου των παρενεργειών. Οι κάτω των 40 ετών, εάν δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας που να τους τοποθετεί στις ευπαθείς ομάδες, δεν πρέπει να εμβολιαστούν” είπε και πρόσθεσε:

“Αυτός ο εμβολιασμός είναι ήδη υπερβολικός. Γίνεται γρήγορα για τα μέτρα ελέγχου που μπορούμε να πάρουμε. Αυτό που θέλουμε είναι να πηγαίνουν τα φαρμακευτικά προϊόντα εκεί που υπάρχει απόλυτη ένδειξη”.

Δημήτρης Κούβελας: Έχω επιστημονική άποψη, η κ. Κοραή βλέπει το φλιτζάνι

Η Αθηνά Λινού σχολίασε στην εκπομπή “Κοινωνία ΩΡΑ MEGA τις δηλώσεις του Δημήτρη Κούβελα και κυρίως τον ισχυρισμός του ότι οι κάτω των 40 ετών δε χρειάζεται να εμβολιαστούν.

Οι απαντήσεις της Αθηνάς Λινού στον Δημήτρη Κούβελα

“Η επιστημονική κοινότητα βεβαίως και φέρει ευθύνη. Εγώ με χαρά να αντικρούσω όσα είπε ο κ. Κούβελας. Υπάρχει μια μικρή ομάδα ηλικιών που ανάλογα και με το εμβόλιο, ωφελούνται λιγότερο από το εμβόλιο. Αλλά σε όλους άνω των 40 ετών υπάρχει κίνδυνος, ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

Σε αυτά ή τα νεότερα παιδιά πρέπει να πούμε ότι πρέπει να εμβολιαστούν όχι μόνο για να προστατεύσουν τον εαυτό τους, αλλά επειδή κινδυνεύουν και οι γύρω τους”.

Λίγο αργότερα ο κ. Κούβελας επέκρινε τη δημοσιογράφο Ανθή Βούλγαρη λέγοντάς της ότι “κακώς έκανε το εμβόλιο”: “Είναι προσωπικό θέμα του καθενός αν εμβολιάστηκε. Έχει να κάνει με τα υποκείμενα νοσήματα που μπορεί να έχει και τις επαφές .

Ναι, αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, κακώς έκανε η κ. Βούλγαρη το εμβόλιο. Ξέρω ότι δεν είχε πρόβλημα η κ. Βούλγαρη και για αυτό είπα ότι κακώς έκανε το εμβόλιο.”. Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας για την δημοσιογράφο της εκπομπής.

Ο κ. Κούβελας συνέχιζε να προκαλεί και έφτασε στο σημείο να πει στη Χριστίνα Κοραή:

“Η κα Κοραή θα βλέπει μάλλον στο φλυτζάνι. Εμείς έχουμε επιστημονική άποψη”, με την δημοσιογράφου να του λέει, “για μαζευτείτε, δεν ντρέπεστε“.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν