Χανιά: Μεγάλη η καταστροφή από την κακοκαιρία – Νερά και λάσπη στα ποιμνιοστάσια – Κινδύνευσε κτηνοτρόφος

by i-diakopes.gr

Χανιά: Η κακοκαιρία έπληξε σοβαρά την περιοχή που γέμισε νερά και λάσπες

Χανιά: Κακοκαιρία εκδηλώθηκε σήμερα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και κατά τόπους χιονοπτώσεις έπληξαν τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μάλιστα, στην περιοχή Ασή Γωνιά Αποκορώνου των Χανίων, οι βροχοπτώσεις ήταν τόσο έντονες που γέμισαν με νερά και λάσπες τους δρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, η βροχή που έπεσε μέσα σε λίγες ώρες ήταν τόσο μεγάλη. Που ο δρόμος μετατράπηκε σε χείμαρρο που έρρεαν νερά και λάσπες. Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν και στο ποιμνιοστάσιο με τα αιγοπρόβατα να προσπαθούν να προστατευτούν από τα νερά και τις λάσπες.

Ο ιδιοκτήτης του ποιμνιοστασίου βρισκόταν εκεί τη στιγμή της κακοκαιρίας και η ζωή του τέθηκε σε κίνδυνο. Πρόκειται για νεαρό άνδρα, πατέρα ενός παιδιού που μπόρεσε να ξεφύγει από την κακοκαιρία με ένα κάταγμα στο χέρι. Στο σημείο έσπευσε για βοήθεια ο κ. Σταύρος Πλυμάκης, υπεύθυνος πυροσβεστικού κλιμακίου Ανώπολης Σφακίων.

Από τα ορμητικά νέρα κόπηκε ο δρόμος που συνδέει την Ασή Γωνιά με τον Καλλικράτη. Στο σημείο μετέβησαν εργαζόμενοι του Δήμου Αποκορώνου που αποκατέστησαν την κυκλοφορία.

Πέρα από την περιοχή των Χανίων, εξαιτίας της κακοκαιρίας, ζημιές προκλήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη

Εξαιτίας των ισχυρών θυελλωδών ανέμων στην περιοχή, μέχρι και δέντρα έπεσαν στην περιοχή του Ιπποκράτειου, μεταξύ των οδών Βαλαγιάννη και Ασκληπιού στη Θεσσαλονίκη. Κλιμάκιο του Δήμου απομάκρυνε τα δέντρα, ενώ η ισχυρή βροχόπτωση έκανε τους δρόμους να πλυμμηρίσουν.

Χανιά: Μεγάλες οι καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα