Χειμώνας 2020-2021: Αναμένεται βαρύς χειμώνας φέτος – Υπάρχει ετοιμότητα με τόνους αλάτι

Χειμώνας 2020-2021: Η Θεσσαλονίκη δηλώνει έτοιμη για την επέλαση του χειμώνα

Χειμώνας 2020-2021: Ο φετινός χειμώνας προβλέπεται να είναι πιο βαρύς σε σχέση με πέρσι. Ειδικά σε ό,τι αφορά στις χιονοπτώσεις, αυτές θα είναι αισθητά εντονότερες. Η Πολιτική Προστασία στην Κεντρική Μακεδονία βρίσκεται ήδη σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπη Στεργιάδη, «σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, λογικά θα είναι πιο βαρύς ο χειμώνας από πέρσι σχετικά με το χιόνι». Οι αποθήκες ωστόσο έχουν αρκετή επάρκεια σε αλάτι αποχιονισμού.

Χειμώνας 2020-2021: Βαρύς αναμένεται ο χειμώνας - Έτοιμο το αλάτι

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας για το χειμώνα 2020-2021

«Είχαμε κάνει την προμήθεια μέσω διαγωνισμού, από την περσινή χρονιά, για τρία χρόνια. Οπότε για τακτικές ανάγκες έχουμε πάνω από 15.000 τόνους για όλη την Κεντρική Μακεδονία». Αναφέρει και εκτιμά ότι η ποσότητα αυτή θα καλύψει τις ανάγκες. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι σε περίπτωση ιδιαίτερα έντονης χιονόπτωσης μπορεί να γίνει καινούρια προμήθεια μέσω της διαδικασίας εκτάκτων αναγκών.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας γνωστοποιεί ότι συνεχίζονται κανονικά και εκτελούνται χωρίς πρόβλημα τα αντιπλημμυρικά έργα και οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών στον Λαγκαδά, τη Χαλκιδική και το Άγιον Όρος.

Σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές κατά τη θερινή περίοδο, σημειώνει ότι «δεν είχαμε φέτος μεγάλα προβλήματα ειδικά στην Κεντρική Μακεδονία» καθώς «ήταν λίγα τα φαινόμενα που συνέβησαν και αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την Πυροσβεστική, την Περιφέρεια και τους δήμους».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν