Chevalier… στο δεξί: Το ιστορικό δαχτυλίδι που φοράει στο μικρό δάχτυλο ο Παύλος Γλύξμπουργκ έχει μεγάλη παράδοση

Παύλος Γλύξμπουργκ: Ποια είναι η παράδοση του δαχτυλιδιού που φοράει

Ο μεγαλύτερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος Γλύξμπούργκ και η σύζυγός του Μαρί Σαντάλ, θα βρεθούν στο 40ήμερο μνημόσυνο του τέως βασιλιά, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου.

Όπως συνέβη και στην κηδεία, ο Παύλος ο οποίος υποδέχτηκε προσωπικά ολους τους καλεσμένους στην είσοδο της Μητρόπολης Αθηνών, θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο της τελετής.

Συγκινημένος ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, ανέλαβε τον ρόλο του επικεφαλής της οικογένειας μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Τότε, εκτός από το καλοραμμένο και πανάκριβο κοστούμι του Παύλου, οι πιο παρατηρητικοί είδαν το δαχτυλίδι που φορούσε στο μικρό δάχτυλο δίπλα στη βέρα του.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ένα παρόμοιο δαχτυλίδι είχε τόσο ο βασιλιάς Κωνσταντίνος όσο και ο βασιλιάς Παύλος.

Αν και οι περισσότεροι άνδρες της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας και κάποιοι συγγενείς απεικονίστηκαν να φορούν ένα ιδιαίτερο είδος οικογενειακού χρυσού δαχτυλιδιού στην κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου Β’, ο Παύλος ήταν ο μόνος μεταξύ αυτών που φορούσε ένα χρυσό δαχτυλίδι με ζαφείρι.

Είναι παράδοση για τον επικεφαλής του Βασιλικού Οίκου να έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο δαχτυλίδι, καθώς ένα παρόμοιο είχε τόσο ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος όσο και ο βασιλιάς Παύλος πριν από αυτόν και το φορούσαν πάντα στο δεξί τους χέρι” όπως αναφέρει το greekroyal.jewels.

Δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο επέλεγαν οι ευγενείς, οι βασιλείς και οι πλούσιοι. Συνήθως έφερε και σφραγίδα (signet) που ήταν και η επίσημη σφραγίδα του ανδρός στα γράμματα που έστελνε.

Στις μέρες μας φέρει την ονομασία pinky ring ή chevalier (δηλαδή το δαχτυλίδι του ιππότη).

Αντίστοιχο δαχτυλίδι chevalier αλλά χωρίς ζαφείρι φόρεσαν τα αδέλφια του.

Δείτε εικόνες από τον Παύλο Γλυξμπούργκ και τα αδέλφια του

Related posts

Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες

«Δίδυμοι» ισχυροί σεισμοί πολλών Ρίχτερ – Αισθητοί στην Αττική

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη