Χίλια μπράβο: Σπουδαία διάκριση για 14χρονο Έλληνα μαθητή στο σκάκι, ήρθε τέταρτος στον κόσμο

Σκάκι: Ο Έλληνας μαθητής που βγήκε τέταρτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ο Νίκος Πούπαλος είναι μαθητής της Γ’ Γυμνασίου και μόλις 14 χρονών. Πρόκειται για τον Έλληνα μαθητή που μας έκανε περήφανους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκάκι της Ρουμανίας κατακτώντας της τέταρτη θέση.

Μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ 1 για τη διάκρισή του. «Ασχολούμαι με το σκάκι από τότε που ήμουν Γ’ Δημοτικού» είπε ο ίδιος.

«Ολα ξεκίνησαν όταν βρήκα μια παλιά σκακιέρα στο σπίτι και είπα στον πατέρα μου να παίξουμε. Αυτό το παιχνίδι με γοήτευσε. Η στρατηγική, οι κινήσεις, η σκέψηΑυτό ήταν».

Σκάκι: Ο Νίκος Πούπαλος που διαγωνίστηκε με άλλα 140 παιδιά και βγήκε 4ος

Από τότε με τη βοήθεια δασκάλων και βιβλίων ασχολείται συστηματικά με το σκάκι. «Εχει βάλει στην άκρη κομπιούτερ, κινητά, τάμπλετ και είναι τουλάχιστον τρεις, τέσσερις ώρες την ημέρα πάνω απο μία σκακιέρα» είπε στην ίδια εκπομπή ο πατέρας του.

Ο ίδιος εξήγησε ότι στη Ρουμανία διαγωνίστηκε με άλλα 140 παιδιά. «Οταν οι φίλοι σου σου λένε πάμε να παιξουμε μπάλα και εσύ τους λές έχω σκάκι αισθάνεσαι ότι δεν συμμετέχεις σε κάτι, ότι δε είσαι μέλος μιας ομάδας;» ρωτησε η παρουσιάστρια της εκπομπής τον Νικόλα. Ο ίδιος απάντησε π΄ποτι πρτοσπάθεί να τα συνδυάσει όλα και να περνάει και καλα.

Οσο για το τι θα γίνει οταν μεγαλώσει ο Νικόλας απάντησε ότι εαν και ακόμα δεν το έχει σκεφτεί προσανατολίζεται προς την θετική κατεύθυνση αφού «το σκάκι είναι και λίγο μαθηματικά».

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα