Χριστούγεννα 2020: Οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων

Χριστούγεννα 2020: Δείτε αναλυτικά τι θα ισχύσει με το άνοιγμα των εκκλησιών για την περίοδο των εορτών

Χριστούγεννα 2020: Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκαν οι ανακοινώσεις από τον κ. Πέτσα και τον κ. Γεωργιάδη σχετικά με το lockdown. Πολλά πράγματα αναφέρθηκαν, τόσο για τις εκκλησίες, όσο και για το λιανεμπόριο. Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «Τα κρούσματα σε εθνικό επίπεδο παραμένουν υψηλά. Τα πιο πολλά – ανά 100.000 κατοίκους πληθυσμού – εντοπίζονται στους Νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ξάνθης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας. Ανησυχητική κρίνεται – με βάση τον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών – και η κατάσταση στη Δυτική Αττική».

Σχετικά με το άνοιγμα των εκκλησιών, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν μόνο τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια. Συγκεκριμένα, αυτές τις δύο μέρες θα επιτρέπονται 9 άτομα στο εσωτερικό των εκκλησιών. Ενώ 25 άτομα στο εσωτερικό των Μητροπολιτικών Ναών. Την επιτήρηση σχετικά με την τήρηση των μέτρων θα έχει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και οι σχετικές Μητροπόλεις.

Μάλιστα, συγκεκριμένα για την ημέρα των Φώτων δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

Χριστούγεννα 2020: Ανοιχτές οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα και τα Φώτα

Ποια είναι τα υπόλοιπα μέτρα που θα ισχύσουν την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων 2020

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 7 Ιανουαρίου 2021 στις 6 το πρωί, θα παραμείνουν κλειστά η εστίαση, τα σχολεία, η ψυχαγωγία, τα δικαστήρια, ο αθλητισμός και τα χιονοδρομικά κέντρα. Όσο για τα σχολεία, αμφίβολο είναι αν θα ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα είναι ακόμα σε άσχημη κατάσταση.

Ακόμα, οι μετακινήσεις εκτός νομού απαγορεύονται, πλην των πριπτώσεων που αφορούν λόγους υγείας καθώς και επανένωση οικογενειών. Αλλά και επαγγελματικούς λόγους και επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα