Χριστούγεννα 2020: Σταθερές οι τιμές σε κουραμπιέδες και μελομακάρονα – Δείτε πόσο κάνουν

Χριστούγεννα 2020: Οι τιμές είναι σταθερές ωστόσο τα αρτοποιεία πληγωμένα εξαιτίας του lockdown

Χριστούγεννα 2020: Μπορεί να μένουν μόλις 29 μέρες για τα φετινά Χριστούγεννα, ωστόσο δεν θα είναι τα καλύτερά μας. Τα χιονοδρομικά θέρετρα και τα χιονοδρομικά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά, οι μετακινήσεις εκτός νομού θα απαγορεύονται. Και γενικά και μόνο που υπάρχει μία πανδημία παγκοσμίως, αρκεί από μόνη της να κάνει αυτό τον εορτασμό των Χριστουγέννων διαφορετικό.

Φέτος βγήκαν από νωρίς οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα στα αρτοποιεία της χώρας. Σε μία προσπάθεια να ανέβει ο τζίρος αλλά και να χαρεί ο κόσμος. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, αναφέρει χαρακτηριστικά «φέτος ξεκινήσαμε πολύ πιο νωρίς την παραγωγή των χριστουγεννιάτικων προϊόντων προκειμένου να φτιάξουμε τη διάθεση των πελατών μας, αλλά και την δική μας. Η αγοραστική κίνηση πάντως μέχρι στιγμής στα συγκεκριμένα προϊόντα είναι χαλαρή».

Πράγματι, εξαιτίας του δεύτερου lockdown, τα αρτοποιεία πλήγησαν σημαντικά. Ο τζίρος εκτιμάται ότι έχει πέσει κατά 30 με 40%. Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το lockdown Μαρτίου είναι ότι το ψωμί πωλείται το ίδιο, μιας και η κατανάλωση της μαγιάς είδε αύξηση της τάξης του 200% και η κατανάλωση του αλευριού αύξηση 40-50%.

Χριστούγεννα 2020: Ποιες οι τιμές σε κουραμπιέδες και μελομακάρονα

Δείτε αναλυτικά πως κυμαίνονται οι τιμές σε κουραμπιέδες και μελομακάρονα την περίοδο των Χριστουγέννων 2020

Σύμφωνα με τον κ. Μούσιο, οι τιμές στους κουραμπιέδες και στα μελομακάρονα έχουν παραμείνει σχετικά ίδιες με μικρές διακυμάνσεις τα τελευταία 5 χρόνια. Για ένα κιλό μελομακάρονα, ο καταναλωτής θα πληρώσει από 8 έως 11 ευρώ, ενώ για ένα κιλό κουραμπιέδες θα πληρώσει από 9 έως 12 ευρώ.

Ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για τα υπόλοιπα γλυκίσματα όπως οι δίπλες ή αυτά που επικαλύπτονται με σοκολάτα. Τα οποία έχουν μία μικρή αύξηση από 1 έως και 1,5 ευρώ.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα