Χριστούγεννα νέα μέτρα: Ραγδαίες οι εξελίξεις – Αύριο θα ανακοινωθούν νέα αυστηρότερα μέτρα για τα Χριστούγεννα

by Αντώνης Βαλμάς

Χριστούγεννα νέα μέτρα: Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα μέτρα για τη μετακίνηση έπειτα από τις εικόνες συνωστισμού

Χριστούγεννα νέα μέτρα: Μεγάλη ανησυχία προκάλεσαν στους ειδικούς, οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Καθώς πλησιάζει το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων, σε συνδυασμό με την ύπαρξη του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού. Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλάρωση των μέτρων από τη κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους. Η κυβέρνηση και οι επιστήμονες έχουνε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που κρύβει ο εφησυχασμός. Επιπλέον έχουν τονίσει ότι τα ενθαρρυντικά νέα από το μέτωπο της πανδημίας μπορούν να αλλάξουν στη στιγμή.

Για τον λόγο αυτό δεν αποκλείεται να επιβληθούν πιο αυστηρά μέτρα για να αποφευχθούν οι εικόνες που παρατηρήσαμε το Σαββατοκύριακο.

Χριστούγεννα νέα μέτρα: Αύριο η ανακοίνωση νέων μέτρων για μετακίνηση

Την Τρίτη θα ανακοινωθεί η λήψη νέων μέτρων για την μετακίνηση κατά τη περίοδο των Χριστουγέννων

Ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας επεσήμανε πως αύριο μετά την καθιερωμένη σύσκεψη για το θέμα των ελέγχων. Θα γίνουν περαιτέρω ανακοινώσεις αναφορικά με τα μέτρα κατά τη περίοδο των εορτών.

Επίσης, ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται για πρόσθετα μέτρα αλλά εφαρμογή των υφιστάμενων. Δεν πρέπει να γίνει καταστρατήγηση για να μην έχουμε έξαρση του κορονοϊού. Μιλάμε για συστηματικούς ελέγχους για τις μετακινήσεις μετά τις 10 το βράδυ και ιδίως για τις μετακινήσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».

Επιπλέον πρόσθεσε δε πως «αν κατά την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα παρατηρηθούν φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα για τις αντίστοιχες μέρες της Πρωτοχρονιάς».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα