Χριστουγεννιάτικα ελάτα: Ανάρπαστα έγιναν φέτος – Οι ελατοπαραγωγοί πάνε για ρεκόρ δεκαετίας

by i-diakopes.gr

Χριστουγεννιάτικα έλατα: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι πωλήσεις των δέντρων τα φετινά Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικα έλατα: Καλύτερα από κάθε προσδοκία πήγαν φέτος τα Χριστούγεννα οι πωλήσεις των φυσικών ελάτων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Ξάκης, πρόεδρος της κοινότητας ελατοπαραγωγών «Μπορούμε να πούμε ότι ξεπουλήσαμε. Η λαχτάρα των πολιτών για αγορά φρέσκου χριστουγεννιάτικου ελάτου, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο».

Παρά το γεγονός ότι τα φετινά Χριστούγεννα δε μοιάζουν με καμία άλλη χρονιά, ο κόσμος δεν παραμέρισε τα χριστουγεννιάτικα έθιμα. Πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να αγοράσουν ένα φυσικό έλατο, αντί για ένα πλαστικό. Μάλιστα ήταν παραπάνω από πολλοί, καθώς εκτιμάται ότι «ίσως φέτος και να ξεπεράσαμε τις περσινές πολύ καλές μας πωλήσεις, που διαμορφώνονταν σε 25.000 με 27.000 έλατα».

Την περσινή χρονιά, οι ελατοπαραγωγοί πέτυχαν μία αύξηση του 10 με 15% σε σχέση με το 2018. Φέτος, όπως και κάθε χρονιά άλλωστε υπήρξαν τα πατροπαράδοτα παζάρια για τις τιμές μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών. Ενδεικτικά, στη Θεσσαλονίκη η τιμή για ένα έλατο κυμαινόταν από 30-100 ευρώ, ενώ στην Αθήνα από 40-150 ευρώ.

Χριστουγεννιάτικα έλατα: Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι πωλήσεις τους

Οι ελατοπαραγωγοί ετοιμάζονται ήδη για την παραγωγή χριστουγεννιάτικων ελάτων για την επόμενη χρονιά

Οι 1.000 κάτοικοι του χωριού Ταξιάρχη στη Θεσσαλονίκη, ετοιμάζονται ήδη για την επόμενη χρονιά. Όπως ανέφερε ο κ. Γιάννης Ξάκης «Αν δεν περάσουν από το φυτώριο τα δέντρα μπορεί να χρειαστούν από οκτώ έως 10 χρόνια μέχρι να κοπούν και να πωληθούν. Υπάρχουν και δέντρα τριών μέτρων που μπορεί να χρειαστούν και 12 χρόνια».

Για να καλλιεργηθούν τα έλατα χρειάζεται απαιτητική εργασία, έως και 12 ωρών καθημερινά. Για αυτό και οι ελατοπαραγωγοί έχουν ήδη σηκώσει τα μανίκια για το 2021.Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα