Χυδαίο αυτό που έγινε στα social media – Ξέσπασμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μας ασκείται κριτική γιατί προστατεύσαμε την ανθρώπινη ζωή

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το δικό του ξέσπασμα έκανε και ο πρωθυπουργός της χώρας, μετά τις έντονες κριτικές σχετικά με την διαχείριση των πύρινων μετώπων που έκαψαν χιλιάδες εκτάσεις.

Στράφηκε εναντίον όσων άσκησαν κάτι παραπάνω από δριμεία κριτική για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών από την κυβέρνηση, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο οποίος τα… έβαλε με τα social media.

Ο πρωθυπουργός απάντησε στις κατηγορίες που άσκησε η αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση εστίασε στις εκκενώσεις και χάθηκαν σπίτια. Μιλώντας για «χυδαία σπέκουλα», αλλά και για αποτελεσματική τακτική.

«Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ ποιος μπορεί να ασκεί κριτική σε μία πολιτική έχει στόχο την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Χυδαία η σπέκουλα που χτίστηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και Μέσα Ενημέρωσης πάνω στο θέμα των εκκενώσεων» είπε και συνέχισε:

«Έχουμε τραυματικές εμπειρίες από άλλες πυρκαγιές. Υπηρεσία όπως το 112 δεν έχουν χώρες που θεωρούνται πιο προηγμένες από την Ελλάδα όπως η Γερμανία. Μας ασκείται κριτική γιατί προστατεύσαμε την ανθρώπινη ζωή, δεν μπορώ να το αντιληφθώ. Το ότι έχουμε μια κουλτούρα εκκενώσεων είναι συνολική κατάκτηση της χώρας, εγώ κάποια στιγμή θα φύγω».

«Αυτό που βλέπουμε και μας μαυρίζει την καρδιά είναι αυτά που κάηκαν, όχι αυτά που σώθηκαν. Σώθηκαν αμέτρητα σπίτια και επιχειρήσεις» είπε ο πρωθυπουργός.

«Τα πρώτα στοιχεία της αποτίμησης δείχνουν ότι δεν είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των σπιτιών που έχουν καεί ( 150 Αττική) σε σχέση με το μέγεθος των πυρκαγιών» κατέληξε.

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό