Coca Cola Τρία Έψιλον: Αποχωρεί από τη Βουλγαρία και επιστρέφει και πάλι στην Ελλάδα

Coca Cola Τρία Έψιλον: Η εταιρεία είχε αποχωρήσει από την Ελλάδα το 2011 για φορολογικούς λόγους

Coca Cola Τρία Έψιλον: Στην Ελλάδα επιστρέφει ξανά η εταιρεία μετά από 10 χρόνια απουσίας. Η εταιρεία εγκαταστάθηκε το 2011 στη Βουλγαρία ύστερα από την αποχώρησή της από την Ελλάδα για φορολογικούς λόγους. Η επιστροφή της εταιρείας είναι βασισμένη στο νέο φορολογικό θεσμό (Nom-Dom) με τον οποίο παρέχονται διάφορα φορολογικά κίνητρα στους ενδιαφερομένους.

Πρόκειται για διάφορα κίνητρα επαναπατρισμού για ελληνικές εταιρείες οι οποίες έφυγαν από την Ελλάδα, εξαιτίας των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης.

Δείτε τους λόγους και τα κίνητρα που κάνουν την Coca Cola να επιστρέψει στην Ελλάδα

Το 2011 η εταιρεία είχε μεταφερθεί στη Βουλγαρία. Κυρίως είχαν μετακινηθεί υπηρεσίες προσωπικού και ένα μέρος του λογιστηρίου. Ωστόσο, με το θεσμό Nom-Dom, υπάρχουν φορολογικά κίνητρα που πλέον τραβούν σαν μαγνήτες τις ελληνικές εταιρείας που έχουν «ξενιτευτεί».

Τα κίνητρα που δίνονται στις εταιρείες είναι δύο: Πρώτον, απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του 50% από το εισόδημα που θα αποκτούν στην Ελλάδα για 7 χρόνια. Δεύτερον, δεν θα ισχύουν τα τεκμήρια διαβίωσης, δηλαδή μη εφαρμογή ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για κατοικία και επιβατικό αυτοκίνητο.

Η αίτηση για τη μεταφορά της φορολογικής κατοικίας θα μπορεί να υποβάλλεται μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021.

Related posts

Νέος πολύ μεγάλος σεισμός πριν λίγο – Αισθητός στην Αττική

Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες

«Δίδυμοι» ισχυροί σεισμοί πολλών Ρίχτερ – Αισθητοί στην Αττική