Corsair: Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε οικονομική ενίσχυση 106,7 εκατ. ευρώ

Corsair: Δείτε αναλυτικά τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης που ελήφθησαν για την αεροπορική εταιρία

Corsair: Η γαλλική αεροπορική εταιρία όλους αυτούς τους μήνες, πλήγηκε σημαντικά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά την αεροπορική εταιρία. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν δύο μέτρα οικονομικής φύσεως. Το πρώτο μέτρο αφορά σε οικονομική ενίσχυση 106,6 εκατομμυρίων ευρώ για την αναδιάρθρωση της εταιρίας. Ενώ το δεύτερο μέτρο, είναι 30,2 εκατομμύρια ευρώ ώστε να καλύψει η εταιρία τις ζημίες που δημιουργήθηκαν από τον κορονοϊό.

Η αεροπορική εταιρία πραγματοποιεί δρομολόγια από το γαλλικό αεροδρόμιο του Παρισιού (Ορλί) προς το Ρεουνιόν, τις Γαλλικές Αντίλλες, την Ακτή Ελεφαντοστού. Καθώς και προς το Μαυρίκιο, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Πριν από την εμφάνιση του κορονοϊού, η αεροπορική εταιρία αντιμετώπιζε σημαντικές οικονομικές δυσκολίες. Εξαιτίας του κορονοϊού, ωστόσο, η κατάσταση επιδεινώθηκε.

Έτσι, μέσα στο Νοέμβριο του 2020, αποφασίστηκε να ενισχυθεί οικονομικά.

Δείτε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο ενισχύθηκε οικονομικά η αεροπορική εταιρία

Από το συνολικό ποσό των 106,7 εκατομμυρίων ευρώ, αυτά διανέμονται ως εξής: Τα 21,9 εκατ. ευρώ αφορούν σε αναβολές φόρων, ενώ τα 4,8 εκατ. ευρώ σε πίστωση φόρων. Ακόμα, τα 18 εκατ. ευρώ δόθηκαν μέσω δανείου, ενώ 62 εκατ. ευρώ από συμμετέχοντες σε δάνειο.

Εξαιτίας της οικονομικές ενίσχυσής της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η αεροπορική εταιρία δεσμεύεται να μην αποκτήσει τόκους ή συμμετοχές σε άλλες εταιρίες. Ακόμα, δεσμεύτηκε να μην αυξήσει τη χωρητικότητα του στόλου της καθώς και να μη δημιουργήσει νέες διαδρομές, εκτός από τις υπάρχουσες. Τέλος, δεσμεύτηκε να εκχωρήσει τις δραστηριότητες εξυπηρέτησης πελατών στο γαλλικό αεροδρόμιο Ορλί.

Το πρόγραμμα της οικονομικής ενίσχυσης που θα βοηθήσει στην αναδιάρθρωση της εταιρίας θα ισχύσει έως το 2023.

Related posts

«Δίδυμοι» ισχυροί σεισμοί πολλών Ρίχτερ – Αισθητοί στην Αττική

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος