Δαμάσι Λάρισας: Ο διευθυντής χτυπάει το τελευταίο κουδούνι πριν να κατεδαφιστεί το σχολείο

Δαμάσι Λάρισας: Φανερά συγκινημένος με δάκρυα στα μάτια ο διευθυντής του σχολείου

Δαμάσι Λάρισας: Ο μεγάλος σεισμός στην Ελασσόνα έχει αφήσει πίσω του κυριολεκτικά συντρίμμια. Περισσότερα από 1.500 σπίτια έχουν κριθεί ακατάλληλα και εκατοντάδες άνθρωποι μένουν σε σκηνές, τροχόσπιτα και προσωρινά οικήματα.

Ένα από τα πλέον ακατάλληλα κτίρια είναι και το Δημοτικό Σχολείο στο Δαμάσι, το οποίο σήμερα κατεδαφίστηκε. Ο διευθυντής του σχολείου είναι αφενός χαρούμενος που κανένα παιδί δεν τραυματίστηκε στο σεισμό. Καθώς πρόλαβε να βγάλει όλα τα παιδιά εγκαίρως εκτός σχολείου. Ωστόσο, με δάκρυα στα μάτια χτύπησε για μία τελευταία φορά το κουδούνι πριν την κατεδάφιση.

Οι 63 συνολικά μαθητές βγήκαν με ασφάλεια από το σχολείο, ωστόσο ο διευθυντής Γιώργος Λέτσιος αποχαιρέτησε σήμερα το σχολείο. Το οποίο υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές και είναι πια ακατάλληλο να φιλοξενήσει τους μαθητές.

Αυτή είναι η ιστορία του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου Λάρισας

Το δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι είναι στα γενικά αρχεία του κράτους. Όπως αναφέρεται στο βιβλίο «Ιστορίας του Σχολείου» το 1956 «κατά το σχολικόν έτος 1937 – 1938 απεφασίσθη η ανέγερσις νέου διδακτηρίου επί γηπέδου ιδιοκτησίας του σχολικού ταμείου εκτάσεως 4 περίπου στρεμμάτων. Η ανέγερσις ήρξατο τον Μάρτιον του έτους 1938 επί σχεδίου Υπουργείου Παιδείας. (…)».

Στη διάρκεια της κατοχής, το σχολείο υπολειτουργούσε και είχε υποστή πολλές φθορές. Το 1952 κρίθηκε ως ετοιμόρροπο από την Υπηρεσία Πολεοδομικού Γραφείου Λάρισας. Διατάχθηκε δε, η άμεση απομάκρυνση των μαθητών.

Related posts

«Συναγερμός» για ακόμη ένα εμφιαλωμένο νερό: Περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες

Σοβαρό τροχαίο στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Αυτό που “έτρεμαν” Βασιλόπουλος και The Mart: Ρωσικός κολοσσός μάρκετ με χαμηλές τιμές ανοίγει σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη