Δεν αστειεύεται η μετάλλαξη Δέλτα: Ποια είναι η ομάδα που πρέπει να εμβολιαστεί άμεσα

Μετάλλαξη Δέλτα: Έρχεται δύσκολος χειμώνας – Προειδοποιούν γιατροί και κυβέρνηση

Μετάλλαξη Δέλτα: Το καλοκαίρι οι ρυθμοί εμβολιασμού έπεσαν πάρα πολύ. Το γεγονός αυτό, θορύβησε ιδιαίτερα την κυβέρνηση και την επιστημονική κοινότητα. Αυτό, διότι έχουμε μπροστά μας τον χειμώνα και η κατάσταση εμπρόκειτο χειροτερέψει.

Τα πράγματα με τον κορωνοϊό στη χώρα μας είναι πάρα πολύ σαφή: παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε ακόμα εντός του καλοκαιριού- άρα η συντριπτική πλειονότητα του κόσμου είναι σε εξωτερικούς χώρους και όχι σε εσωτερικούς- οι αριθμοί σε ημερήσια κρούσματα, διασωληνωμένους και θανάτους έχουν πάρει, δυστυχώς, την ανιούσα, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα δεν αστειεύεται.

Το μεγάλο πρόβλημα, φυσικά, ήταν και παραμένει ο αριθμός των εμβολιασμένων πολιτών, μιας και λόγω μεταδοτικότητας του covid απαιτείται ένα υψηλότατο ποσοστό προκειμένου ν’ αρχίσει να «φθίνει» η πανδημία, έως ότου να εξαλειφθεί τελείως.

Ποιες ομάδες κινδυνεύουν από τη μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα

Βασικό μέλημα, των εμπειρογνωμόνων είναι να εμβολιαστούν οι μεγαλύτεροι ηλικιακά προκειμένου να μπορούν να είναι όσο το δυνατόν πιο προστατευμένοι. Επιπλέον, στόχος των εμπειρογνωμόνων είναι να εμβολιαστούν και στοχευμένες ομάδες ανθρώπων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι οι υγειονομικοί, που συγχρωτίζονται και έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.

Μία εξ αυτών είναι και οι εκπαιδευτικοί. Όσοι βρίσκονται στον τομέα της εκπαίδευσης, είναι σε συνεχή επαφή με παιδιά, εφήβους και άτομα νεότερης ηλικίας. Αυτά, σε συντριπτικό ποσοστό περνούν είτε ασυμπτωματικά τον ιό είτε πάρα πολύ ελαφριά. Ωστόσο, τον μεταδίδουν πάρα πολύ εύκολα και αυτός είναι ο κίνδυνος για τους εκπαιδευτικούς.

Το ποσοστό εμβολιασμών στην συγκεκριμένη ομάδα βρίσκεται στο 68%. Με τα κλεισμένα ραντεβού αναμένεται ν΄ανέβει στο 74%- το οποίο, όμως, και πάλι είναι λίγο.

Οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν την αδήριτη ανάγκη ν’ ανέβει αυτό στο 90%, ούτως ώστε να μη γίνουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια εστίες υπερμετάδοσης, κάτι που σημαίνει πως ο ιός εν συνεχεία θα διασπαρεί ανεξέλεγκτα στην κοινωνία.

Related posts

Ματίνα Παγώνη: «Είναι σίγουρο ότι θα εμβολιαστούμε όλοι τον Σεπτέμβριο»

Πανδημία: Προειδοποίηση για νέο κύμα μετάλλαξης Δέλτα μέσα στο καλοκαίρι που δεν την «πιάνουν» τα τεστ

Τέλος το εμβόλιο: Ποια χώρα αναστέλλει το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά του κορονοϊού

«Μια μετάλλαξη μακριά ο Ζίκα για να γίνει πανδημία»: Μεγάλη ανησυχία από τους επιστήμονες

Αποσύρει χιλιάδες δόσεις από 5 χώρες η Moderna: Βρήκαν μολυσμένο σωματίδιο

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Νέες αλλαγές – Τι θα γίνει με τους εμβολιασμένους με τρεις δόσεις

Άσχημα τα νέα: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού και μάσκα το σούβλισμα του αρνιού

Άφαντοι οι μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη του καθηγητή Κούβελα

Πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους: Δεν το πλήρωσαν, μόνο το 14% πλήρωσε 100€