Δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτανεία της Παναγίας στην Τήνο ενώ στη Χίο λιτάνευσαν μαριονέτα

Παναγία της Τήνου: Δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτανεία της Παναγίας - Στη Χίο λιτάνευσαν μαριονέτα

Παναγία της Τήνου: Δεν πραγματοποιήθηκε ούτε φέτος η λιτανεία της Αγίας Εικόνας της Παναγίας

Παναγία της Τήνου: «Να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας η Παναγία, η Μητέρα μας, να θεραπεύσει γρήγορα τους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται ακόμα στο νοσοκομείο ταλαιπωρημένοι από τον κορωνοϊό», ανέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, με αφορμή τον εορτασμό της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ιερό Νησί της Τήνου.

«Ευχόμαστε γρήγορα να φύγει μακριά από την ζωή μας και την πατρίδα μας αυτός ο κίνδυνος. Μακάρι να βρούμε όλοι την ζωή μας όπως ήταν»

Επίσης, ο Μητροπολίτης Σύρου έκανε γνωστό, ότι όπως και πέρυσι δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτανεία της Αγίας Εικόνας της Παναγίας.

Παναγία της Τήνου: Δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτανεία της Παναγίας - Στη Χίο λιτάνευσαν μαριονέτα

Στη Χίο λιτάνευσαν μαριονέτα

Με εντυπωσιακό τρόπο υποδέχθηκε η Χίος τη μικρή Αμάλ. Πρόκειται για τη μεγάλη μαριονέτα με ύψος 3,5 μέτρα, η οποία αντιπροσωπεύει εκατομμύρια παιδιά-πρόσφυγες, πολλά από αυτά χωρισμένα από τις οικογένειές τους.

«Μη μας ξεχνάτε» είναι το μήνυμα που μεταφέρει η 9χρονη Αμάλ που ξεκίνησε από τη Συρία και διασχίζει την Ευρώπη, αναζητώντας τη μητέρα της. Η Χίος αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της Αμάλ στην Ελλάδα. Η άφιξή της έγινε και στο πλαίσιο του Μουσικό Φεστιβάλ Χίου.

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία: Γιολάντα Μαρκοπούλου
  • Μουσική Επιμέλεια: Λευτέρης Βενιάδης, Όλγα Holdorff-Μυριαγκού
  • Μαέστρος Φιλαρμονικής: Ευγενία Βορριά
  • Ενορχήστρωση για τη Φιλαρμονική Δήμου Χίου: Σπύρος Μπάκος
  • Μουσική Διδασκαλία: Ανδριάννα Νεαμονίτη, Ευγενία Βορριά
  • Συγγραφή Στίχων Παινεμάτων: Ιωάννα Κοσμά Μαυρογιώργη, Κυριακή Πιππίδη, Στέλλα Τσιροπινά, Μαρία Μπίλια, Χρήστος Ατσάλης, Κωνσταντίνα-Μαρία Φασουλά.
  • Συνέπραξαν: Φιλαρμονική Δήμου Χίου, Τμήμα Προετοιμασίας / Χορωδίας Φιλαρμονικής Δήμου Χίου, Brasilionico Grupo Percussivo, Κατερίνα Παπαδοπούλου
  • Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου: Χρήστος Ατσάλης, Μάριος Βενέτης, Πολύδωρος Στακιάς, Κυριακή Πιππίδη, Παρασκευή Σαλτζίδη, Χριστιάννα Φιλιμάκη, και Χαρίκλεια Ψυχή,
  • Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Μαρία Ρεβελάκη, παιδιά πρόσφυγες στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου και χορωδίες από τη Χίο.

Παναγία της Τήνου: Δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτανεία της Παναγίας - Στη Χίο λιτάνευσαν μαριονέτα

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo