Δεν θα προχωρήσει σε αναστολές ανεμβολίαστων ο Δήμαρχος Πατρέων – Αντίθετος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

by Τόνια Τζαφέρη

Δήμαρχος Πατρέων: “Δεν θα εκβιάσει και δεν θα διαιρέσει τους εργαζόμενους με αναστολές”

Δήμαρχος Πατρέων: «Είμαστε ΥΠΕΡ του καθολικού εμβολιασμού αλλά κατηγορηματικά αντίθετοι στην εφαρμογή του νόμου για την υποχρεωτικότητα. Θα πάρει όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα, για την προστασία από τον κορωνοϊό».

Τάσσεται υπέρ του καθολικού εμβολιασμού και ανακοινώνει ότι, λόγω της αντίθεσής του με την υποχρεωτικότητα της διαδικασίας… Δεν θα «προχωρήσει» σε αναστολές εργαζομένων του, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του.

Δήμαρχος Πατρέων: Δηλώνει αντίθετος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

«Η κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Επειδή τα θεωρεί κόστος και εμπόδιο στην εμπορευματοποίηση της Υγείας. Αξιοποιεί το θέμα των ανεμβολίαστων για να βγει άσπιλη και αμόλυντη από την απαράδεκτη διαχείριση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση επιδιώκει με την πολιτική της να αναγάγει την προστασία της Υγείας αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη των εργαζομένων.

Προσπαθεί να βρει πρόθυμους Δημάρχους οι οποίοι θα επιβάλλουν αναστολή καθηκόντων χωρίς μισθό και ασφάλιση, στους εργαζόμενους του Κοινωνικού Τομέα. Μια παρόμοια διαδικασία, που γίνεται στον χώρο της Υγείας, όπου με εκβιασμούς και αναστολές… Προσπαθεί να υποχρεώσει τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν.

Η συνέχεια δηλώσεων του Δήμαρχου Πατρέων

Ο εμβολιασμός είναι ένα από τα όπλα της επιστήμης για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, του κάθε πολίτη.

Αντί να οργανωθεί ολοκληρωμένη πληροφόρηση των εργαζομένων, του λαού, από ειδικούς επιστήμονες στους χώρους δουλειάς, σχετικά με την αναγκαιότητα και τα οφέλη του εμβολιασμού.

Αντί να αναλυθεί και να εξηγηθεί ότι αν φτάσει κάποιος να εισαχθεί στο νοσοκομείο λόγω covid, οι συνέπειες δεν θα είναι απλές και δεν θα βγει όπως μπήκε, αν βγει, η κυβέρνηση μοίρασε χαρτζιλίκι στους νέους, ξεφτίλισε την επιστήμη και την σημασία του εμβολιασμού.

Δήμαρχος Πατρέων: Δηλώνει αντίθετος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Σήμερα, είναι αναγκαίο, η υπεράσπιση της υγείας του λαού, η προσέγγιση της αναγκαιότητας του εμβολιασμού, μέσα από τους δρόμους της πρόληψης, της ουσιαστικής επιστημονικής ενημέρωσης και όχι των εκβιασμών και των αναστολών.

Απαιτείται παράλληλα με την ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας σε όλους τους τομείς, η εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού (χώροι εργασίας, μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία ιχνηλάτιση, συχνά και δωρεάν τεστ, φαρμακοεπαγρύπνηση κ.λπ.).

Η Δημοτική Αρχή δεν θα ακολουθήσει τους επικίνδυνους δρόμους της κυβερνητικής πολιτικής.

Δεν θα εκβιάσει και δεν θα διαιρέσει τους εργαζόμενους με αναστολές.

Θα συνεχίσει την προσπάθεια ενημέρωσης για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση να πάρει πίσω τώρα τα απαράδεκτα μέτρα των απολύσεων και των αναστολών. Ο λαός αντί να είναι όμηρος της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, να μπει μπροστά και να διεκδικήσει την προστασία της ζωής του και των δικαιωμάτων του».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo