Δεν το χωράει το μυαλό: Αποκαλύφθηκε ο λόγος που έριξε το μωρό της στο νερό η 29χρονη στη Βέροια

«Σκότωσε το παιδί για να εκδικηθεί τον σύντροφό της», λέει ο παππούς της 29χρονης

Ασσύληπτος είναι ο λόγος που οδήγησε την 29χρονη στο να πετάξει το παιδί της στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα. Ο παππούς της 29χρονης από τη Βέροια έμενε στο ίδιο σπίτι με την εγγονή του και μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό.

«Πιστεύω το έκανε από εκδίκηση στον σύντροφό της. Δεν ξέρω πώς έγινε αυτό. Αν ήξερα ότι θα γινόταν, θα τη μάζευα. Μου είπε ότι θα πήγαινε το παιδί στην παιδική χαρά, πού να φανταστώ τι θα έκανε;», είπε συντετριμμένος ο παππούς της 29χρονης.

Βέροια: Η 29χρονη επιμένει πως δεν πέταξε το παιδί της στο νερά του Αλιάκμονα

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 29χρονη από τη Βέροια που κατηγορείται για τον θάνατο του 11 μηνών παιδιού της, μετά από μια μαραθώνια απολογία.

Ο Αντώνης Μπιδέρης, δικηγόρος της 29χρονης μητέρας από τη Βέροια, μίλησε στο Live News και τόνισε πως η εντολέας του αρνείται πως πέταξε το παιδί της στα κρύα νερά του Αλιάκμονα.

«Η εντολέας μου επέμεινε στην αρχική της θέση, αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Δεν δέχεται τη φράση «πέταξε το παιδί της στα κρύα νερά του Αλιάκμονα». Στην πρώτη της κατάθεση αυτό που αναφέρει είναι ότι διέφυγε της προσοχής της και το παιδί βρέθηκε χωρίς να το καταλάβει στο νερό. Εάν θα μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, θα είχε προσπαθήσει να ξεπεράσει το σοκ, τον τρόμο της στιγμής και να είχε προσπαθήσει να βοηθήσει το βρέφος, που έχασε με αυτό τον τραγικό τρόπο τη ζωή του», δήλωσε ο δικηγόρος.

Την ίδια στιγμή, φύλλο και φτερό έχουν κάνει οι αρχές το κινητό τηλέφωνο και τα social media της 29χρονης. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, κατά τη διάρκεια της απολογίας στον ποινικό της φάκελο υπήρχε συνεχής ροή αποδεικτικών στοιχείων, ενώ ο ανακριτής έχει ζητήσει οπτικοακουστικό υλικό από τη διαδρομή που ακολούθησε η 29χρονη από τη Βέροια μέχρι το φράγμα του Αλιάκμονα.

Ο δικηγόρος της 29χρονος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η εντολέας του σε ψυχιατρείο, ενώ έκανε λόγο για ένα «πλάσμα σοκαρισμένο» από το θάνατο του παιδιού της.

«Βλέπω ένα πλάσμα σοκαρισμένο, που ειλικρινά κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση της», είπε. Εκτός από το οπτικοακουστικό υλικό, οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τον δεύτερο οδηγό ταξί που μετέφερε την 29χρονη από το κέντρο της Βέροιας στο φράγμα του Αλιάκμονα.

Τραγωδία στη Βέροια: «Ήθελα να αναγνωρίσω το παιδί μου, εκείνη δεν συναινούσε»

Στο Live News μίλησε ο πατέρας του βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό στον ποταμό Αλιάκμονα και όπως είπε ήθελε να το αναγνωρίσει, ενώ η 29χρονη μητέρα του βρέφους πολλές φορές δεν τον άφηνε να το δει. Μάλιστα,ο ίδιος ζήτησε τη συμβουλή δικηγόρου για να χειριστεί την κατάσταση.

«Εγώ ήθελα να αναγνωρίσω το παιδί. Ήθελα να αναλάβω τις ευθύνες του παιδιού. Μου επέτρεπε να το βλέπω, αλλά κάποιες φορές μου έλεγε πως τώρα δεν γίνεται και τέτοια. Το έπαιρνα το παιδί στο σπίτι μου τον τελευταίο καιρό, προς τον Οκτώβριο – Νοέμβριο το πήρα 4 με 5 βράδια. Μετά συμβουλεύτηκα δικηγόρο και μου είπε “να προσέχεις, αφού δεν έχεις αναγνωρίσει το παιδί, εάν πάθει οτιδήποτε σε κάποιο ατύχημα, θα είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις που κάνεις”», δήλωσε.

Ο πατέρας του 11 μηνών βρέφους σημείωσε χαρακτηριστικά πως το παιδί ήταν καλοταϊσμένο και καλοντυμένο. «Δεν μπορώ να κατηγορήσω πως ήταν σε αμέλεια τελείως», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί τουλάχιστον δέκα φορές σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

«Εγώ την έβλεπα μία να είναι καλά, την άλλη να μην είναι καλά. Δεν μπορώ να κρίνω, να πω ότι είχε σοβαρότατα προβλήματα. Δεν ξέρω. Εγώ προσπαθούσα να αναγνωρίσω το παιδί, ήθελα να αναλάβω τις ευθύνες του παιδιού. Εκείνη δε συναινούσε», επανέλαβε ο πατέρας του βρέφους.

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό