Δεν το γνωρίζουν πολλοί: Το πιο εύκολο επίδομα με μόνο 3 προϋποθέσεις – Μέχρι σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις

Επίδομα ΔΥΠΑ: Μέχρι σήμερα η προθεσμία για τα 250 ευρώ

Σήμερα λήγει η προθεσμία αιτήσεως για το νέο έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, θα κλείσει η πλατφόρμα για την κατάθεση αίτησεων που αφορά την εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση για ανέργους με 12-24 συνεχόμενης ανεργίας.

Η συγκεκριμένη ενίσχυση καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ και αφορά αποκλειστικά μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που έχουν συμπληρώσει από 12-24 μήνες συνεχόμενης ανεργίας.

Οι δικαιούχοι για το επίδομα της ΔΥΠΑ

  • Ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ για διάστημα πάνω από 12 και έως 24 μήνες στις 30/11/2022.
  • Δεν είναι δικαιούχοι άλλης παροχής, επιδόματος, βοηθήματος ή ενίσχυσης της ΔΥΠΑ, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και των οικονομικών παροχών που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρία ή του επιδόματος παιδιού.
  • Πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης 2021, κατά το φορολογικό έτος 2021, δηλαδή έως 14.000 ευρώ για άγαμους, 20.000 ευρώ για έγγαμους, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή 23.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Η διαδικασία για την καταβολή της ενίσχυσης έχει ως εξής:

  • Όσοι δυνητικά δικαιούνται το επίδομα εισέρχονται στην πλατφόρμα, με τους κωδικούς TaxisNet, στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous.
  • Καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της ενίσχυσης, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση.
  • Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων, μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ, ΓΓΠΣΔΔ).
  • Η καταβολή της ενίσχυσης γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι πιστώνονται εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Διευκρινίζεται ότι μόνο όσοι ήταν μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 12 και έως 24 μήνες στις 30/11/2022 μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα, να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ και να πάρουν το επίδομα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δεν απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών και δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο www.dypa.gov.gr.

Related posts

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο