Δεν το περίμενε αυτό η Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτή είναι η ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η ομόφωνη απόφαση για τη προφυλάκιση της

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα την παράταση της προφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου για άλλο ένα εξάμηνο.

Στα τέλη Μαρτίου συμπληρώνεται ένα έτος από τη σύλληψη και προφυλάκιση της 34χρονης και προκειμένου να παραταθεί έως το ανώτατο όριο των 18 μηνών απαιτείται δικαστική απόφαση. Γι’ αυτό τον λόγο, αυτεπαγγέλτως το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο εξέτασε το ζήτημα.

Η εισαγγελέας είχε προτείνει χθες την παράταση της προσωρινής κράτησης της 34χρονης για ακόμα ένα εξάμηνο. «Δικάζουμε ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα, την αφαίρεση ανθρώπινης ζωής από την ίδια τη μητέρα του θύματος», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην πρότασή της προς το δικαστήριο.

Έξαλλος ο Αλέξης Κούγιας για την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

O Αλέξης Κούγιας ζήτησε αποφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου
Ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε την αποφυλάκιση της 34χρονης με ή χωρίς περιοριστικούς όρους.

Χαρακτήρισε «δωρική» την τοποθέτηση της εισαγγελέως, σχολιάζοντας ότι «προσβάλλει νομικά το δικαστήριο».

«Θα έπρεπε να εξηγήσει στους λαϊκούς δικαστές ότι θα μπορούσαν να αποφανθούν όχι μόνο για την παράταση της προσωρινής κράτησης, αλλά την άρση της με “βραχιολάκι”, καταβολή εγγύησης και περιοριστικούς όρους», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας. Ζήτησε να αφεθεί ελεύθερη η Ρούλα Πισπιρίγκου, χαρακτήρισε «ντροπή» για τη Δικαιοσύνη την υπόθεση αυτή και επανέλαβε ότι «πρόκειται για μια παγκοσμίως πρωτοφανή υπόθεση, μια γυναίκα που λάτρευε την οικογένειά της, τον σύζυγο, τα παιδιά της, που δεν έχει μαλώσει με άνθρωπο, να κατηγορείται ότι σκότωσε τα τρία παιδιά της. Είναι ντροπή για τη Δικαιοσύνη αυτή η υπόθεση».

Ανεξάρτητα από τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, «τρέχει» παράλληλα και η δεύτερη προφυλάκιση που έχει επιβληθεί στη Ρούλα Πισπιρίγκου στις αρχές του έτους για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας.

Related posts

«Συναγερμός» για ακόμη ένα εμφιαλωμένο νερό: Περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες

Σοβαρό τροχαίο στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Αυτό που “έτρεμαν” Βασιλόπουλος και The Mart: Ρωσικός κολοσσός μάρκετ με χαμηλές τιμές ανοίγει σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη