Δερμιτζάκης κορονοϊός: «Όταν είδα τις εικόνες από τα Θεοφάνεια με σόκαρε – Θα έχουμε αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη»

Δερμιτζάκης κορονοϊός: Τι ανέφερε ο καθηγητής Γενετικής για τις εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες

Δερμιτζάκης κορονοϊός: Σοκαρισμένος είναι ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, κ. Μανώλης Δερμιτζάκης. Ο καθηγητής είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος και προβληματισμένος σχετικά με τις χθεσινές εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες λόγω Θεοφανείων. Μάλιστα δε διστάζει να προβεί σε δυσάρεστες προβλέψεις σχετικά με το αποτύπωμα αυτών των εικόνων στα κρούσματα της χώρας σε περίπου δύο εβδομάδες από σήμερα.

Σύμφωνα με τον κ. Δερμιτζάκη, «Εμείς οι επιστήμονες βλέπουμε τον ιό, παρόλο που που φυσικά δεν φαίνεται και βλέπουμε τις μεταδόσεις καθώς συμβαίνουν. Όταν είδα τις εικόνες από τα Θεοφάνεια χθες με 6/12 με σόκαρε, γιατί καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό όσον αφορά τις μεταδόσεις. Έβλεπα δηλαδή τους αριθμούς των κρουσμάτων, πως θα αυξηθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Και με σόκαρε το πώς μπορούμε να λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο σε μια τέτοια περίοδο στην πανδημία».

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Δερμιτζάκη, υπάρχουν ήδη στοιχεία πως την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι μεταδόσεις αυξήθηκαν. Αυτό θα γίνει ορατό σε μερικές μέρες στα λύματα και σχεδόν σε δύο εβδομάδες στα ημερήσια κρούσματα της χώρας.

Δερμιτζάκης κορονοϊός: Ανησυχεί με τις εικόνες ανήμερα των Θεοφανείων

Για τον κ. Δερμιτζάκη η έλευση στις εκκλησίες εν μέσω κορονοϊού «δεν είναι θέμα πίστης, αλλά καθαρών επιστημονικών στοιχείων»

Ο ίδιος ανέφερε «Αυτό που έγινε ως γενικότερη δραστηριότητα με συνωστισμούς και συγχρόνως κάποιοι άνθρωποι να μοιράζονται ένα κουταλάκι σημαίνει ότι απορρίπτεται θεσμικά η επιστήμη». Ακόμα πρόσθεσε «Έγινε μια κίνηση από την κυβέρνηση η οποία ήταν πολύ σωστή, να ανακόψει οποιαδήποτε πιθανή μετάδοση η οποία μπορεί να υπήρχε για μια εβδομάδα προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία».

Ωστόσο με βάση τις χθεσινές εικόνες, σχολίασε σε ποστ στο Facebook «Κατόπιν τούτου μην απορεί κανείς γιατί η Ελλαδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα. Και lockdown για πολύ καιρό, και ίσως και με κλειστά σχολεία πάλι σύντομα. Κρίμα…».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα