Διακοπές Χριστουγέννων: Μεγάλο το πλήγμα του κορονοϊού – Ακυρώνονται οι κρατήσεις η μία μετά την άλλη

Διακοπές Χριστουγέννων: Ποιες είναι οι συνέπειες της πανδημίας στους χειμερινούς προορισμούς

Διακοπές Χριστουγέννων: Ο τουριστικός κλάδος είναι ένας από αυτούς που πλήγηκαν περισσότερο εξαιτίας της πανδημίας. Λόγω του ότι τα σύνορα ανειγόκλειναν συνεχώς, λόγω της καραντίνας αλλά και του φόβου της διαμονής σε ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα. Πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι δεν έκαναν διακοπές το καλοκαίρι, ούτε και σκοπεύουν να κάνουν χριστουγεννιάτικες διακοπές. Υπάρχουν και άλλοι βέβαια, οι οποίοι παρά την καραντίνα και τα υφιστάμενα μέτρα είχαν ήδη κλείσει προορισμό και κατάλυμα για τιος εορτές των Χριστουγέννων.

Όμως όπως όλα δείχνουν το lockdown θα παραταθεί έως τις 14 Δεκεμβρίου. Και από εκεί και πέρα θα εξακολουθήσουν να είναι σε ισχύ αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού. Για παράδειγμα, είναι αμφίβολο αν θα λειτουργήσουν κανονικά τα χειμερινά θέρετρα και τα χιονοδρομικά κέντρα. Ενώ είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να επιβληθούν απαγορεύσεις στις μετακινήσεις εκτός νομού. Αυτά τα στοιχεία, θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τις υπάρχουσες κρατήσεις, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα ακυρωθούν. Ακόμα, θα αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στο να προκύψουν νέες.

Ως εκ τούτου, οι χειμερινοί προορισμοί σφαδάζουν. Αυτή την εποχή η πληρότητα ήταν σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά, μιας και η πλειοψηφία των πολιτών είχε ήδη οργανώσει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας, φέτος, τα καταλύματα είναι άδεια και οι χειμερινοί προορισμοί έρημοι.

Ιδιοκτήτης ξενώνα στο Νυμφαίο της Φλώρινας λέει ότι είναι όλα άδεια ενόψει των Χριστουγεννιάτικων διακοπών

Το Νυμφαίο στη Φλώρινα είναι ένας από τους εντυπωσιακότερους χειμερινούς προορισμούς. Αυτή την εποχή είτε θα ήταν γεμάτο από κόσμο, είτε θα ανέμενε να καταφθάσουν οι επισκέπτες. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο κ. Γιάννης Ιατρίδης, ιδιοκτήτης ξενώνα «Στο Νυμφαίο είναι σκηνές από την ταινία “Λάμψη”, ερημιά. Αν κάνετε μία ώρα βόλτα το μόνο που θα συναντήσετε είναι κανένα σκυλί και τίποτα άλλο. Είμαστε κατεστραμμένοι, δεν υπάρχει ψυχή, όλες οι κρατήσεις έχουν ακυρωθεί. Είμαστε από τους κλάδους που έχουν πληγεί στο 100%».

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο