Διακοπές Πάσχα: Η κυβέρνηση λέει «όχι» στις μετακινήσεις εκτός νομού

Διακοπές Πάσχα: Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Διακοπές Πάσχα: Είναι οριστικό – Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτρέψει τις μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα. Αυτή τουλάχιστον θα είναι η πρότασή της προς την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, όπως ανέφερε η Αριστοτελεία Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά «Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας».

Όσο για το Πασχαλινό τραπέζι, ανέφερε ότι έως 2 οικογένειες μπορούν να βρεθούν μαζί, να ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο με αυτό των Χριστουγέννων δηλαδή.

Όσο για τα σχολεία, η επικρατέστερη ημερομηνία για το άνοιγμά τους είναι η Δευτέρα 10 Μαΐου. Το μόνο βέβαιο είναι ότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές εξετάσεις. Ενώ οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν στα μέσα Ιουνίου.

Διακοπές Πάσχα: «Όχι» στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα

Πέρα από την απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων των διακοπών του Πάσχα, αυτό είναι το ωράριο των καταστημάτων

Η η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου ανακοίνωσε το προτεινόμενο Πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων. Για την Μεγάλη εβδομάδα προτείνονται τα εξής. Τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου έως την Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου, να λειτουργήσουν από τις 09:00 έως τις 20:30. Την Μεγάλη Παρασκευή 30 Απριλίου, από τη 13:00 έως τις 19:00. Ενώ το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου από τις 09:00 έως τις 15:00. Τέλος, προτείνεται τα μαγαζιά να είναι κλειστά την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα, αλλά και την Τρίτη 4 Μαΐου.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα