Διάγγελμα Μητσοτάκη: Κλειδώνει ρεβεγιόν στο σπίτι για τους ανεμβολίαστους

by Τόνια Τζαφέρη
Διάγγελμα Μητσοτάκη: Κλειδώνει ρεβεγιόν στο σπίτι για τους ανεμβολίαστους

Δηλώσεις θα αφορούν την πορεία της πανδημίας ενόψει των Χριστουγέννων

Νέες ανακοινώσεις αναμένουμε σήμερα Πέμπτη 18/11 από τον Πρωθυπουργό της χώρας, ωστόσο οι πληροφορίες λένε πως δεν πρόκειται για ανακοίνωση νέων περιοριστικών μέτρων, αλλά για την πορεία της πανδημίας κατά την διάρκεια των γιορτών.

Παρότι τα νοσοκομεία εμφανίζουν πρωτοφανή πίεση και τα κρούσματα βρίσκονται στα πιο υψηλά νούμερα από κάθε άλλη φορά, τα νέα ραντεβού για εμβολιασμό, κάνουν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει σε τρία σημεία. Πρώτον, να καταστήσει σαφές στους ανεμβολίαστους πολίτες ότι η αναγκαιότητα του εμβολιασμού αποτελεί μονόδρομο. Δεύτερον, η απόφαση του διαγγέλματος έχει σκοπό να επιστήσει την προσοχή σε όλους όσον αφορά την τήρηση των ήδη υφιστάμενων μέτρων και ειδικά ενόψει των Χριστουγέννων. Τρίτον, αναμένεται να υπάρξει αναφορά στην αναγκαιότητα της τρίτης δόσης, για κάθε ηλικιακή ομάδα και ιδίως για τις πλέον ευάλωτες και ειδικά για τους άνω των 65 ετών.

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Κλειδώνει ρεβεγιόν στο σπίτι για τους ανεμβολίαστους

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε σε σημερινές της δηλώσεις, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αποκλείοντας την επιβολή νέων μέτρων. «Δεν σκεφτόμαστε για νέα μέτρα. Γενικά πρέπει να προσέξουμε, αυτό τον καιρό που έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, τις επαφές μας. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, αλλά με έμφαση στους ανεμβολίαστους γιατί κολλάνε περισσότερο και αρρωσταίνουν περισσότερο πολύ περισσότερο», δήλωσε η κ. Γκάγκα, μιλώντας στο Mega.

«Οι ”επαφές” που οδηγούν σε κρούσματα είναι κυρίως ”επαφές” που δεν τηρούν τα μέτρα. Όταν φοράμε τη μάσκα, τηρούμε τα μέτρα και δεν συγχρωτιζόμαστε, τότε τα κρούσματα είναι λίγα», τόνισε για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Ανακοίνωση Μητσοτάκη: Χριστούγεννα στο σπίτι για τους ανεμβολίαστους

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επισημάνει στο αυριανό του διάγγελμα ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, ούτε θα δρομολογηθεί lockdown τύπου Αυστρίας. Συνεπώς, Χριστούγεννα οι εμβολιασμένοι θα κάνουν βάσει των μέτρων που ισχύουν ήδη, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουν ρεβεγιόν στο σπίτι.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, είναι πιθανό να υπάρξει ημερομηνία λήξεως για το Covid Pass για τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών, αν δεν εμβολιαστούν με την τρίτη δόση. Ενδεικτικό της έλλειψης διάθεσης της κυβέρνησης για νέα μέτρα είναι και το γεγονός ότι η κυβέρνηση βάζει «φρένο» στις σχετικές εισηγήσεις ειδικών. Μάλιστα, οι λοιμωξιολόγοι έβαλαν στο τραπέζι τη χωρητικότητα 70% σε θέατρα-σινεμά, τη διπλή μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τη μάσκα παντού (σε εσωτερικούς και υπαίθριους χώρους) και νέους περιορισμούς στην εστίαση. Εισηγήσεις που «μπλόκαρε», κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Προτεινόμενα