Διάγγελμα Μητσοτάκη – Νέα ώρα: Αύριο θα κάνει τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα

by Αντώνης Βαλμάς

Διάγγελμα Μητσοτάκη – Νέα ώρα: Αναβάλλεται για αύριο οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων

Διάγγελμα Μητσοτάκη – Νέα ώρα: Αύριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα με το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

«Η Σάμος άντεξε. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ενημερώνομαι διαρκώς για την κατάσταση και καλώ τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση όσο διαρκεί η μετασεισμική δραστηριότητα. Οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο», σημειώνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο tweet του.

Παράλληλα αλλάζει και η ώρα όπου ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα κάνει παρουσίαση των μέτρων οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα αναφερθεί στα μέτρα που θα εφαρμοστούν. Ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης θα κάνει ανάλυση των υγειονομικών δεδομένων.

Την ίδια στιγμή που τρεις ακόμη περιοχές της χώρας, η Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν από σήμερα σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, ο πρωθυπουργός δέχτηκε αλλεπάλληλες – και ως έναν βαθμό αντικρουόμενες – εισηγήσεις για το ποια μέτρα πρέπει να παρθούν. Με στόχο να ανακοπεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η επέλαση της οποίας ξεπερνάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Διάγγελμα Μητσοτάκη - Νέα ώρα: Αύριο το διάγγελμα για τα νέα μέτρα

Τα μέτρα που έβαλαν στο τραπέζι οι λοιμωξιολόγοι -τι θα ανακοινώσει στο διάγγελμα ο Μητσοτάκης

Οι προτάσεις της ομάδας εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύεται ο πρωθυπουργός συνοψίζονται σε δύο κατηγορίες:

α) τις «σκληροπυρηνικές», οι οποίες κάνουν εισήγηση για οριζόντια μέτρα με χρήση της μάσκας παντού, άμεσο κλείσιμο της εστίασης, των ομαδικών συναθροίσεων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

β) τις πιο «μετριοπαθείς» που εισηγούνται για πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού μόνο στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές. Επίσης κάνουν λόγο για περιορισμό στο ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά όχι κλείσιμο αυτών. Διότι κάτι τέτοιο θα είχε καταστροφικό κόστος στην οικονομία και τον ήδη πληγέντα κλάδο.

Η σκληροπυρηνική ομάδα, στην οποία φέρεται να υποστηρίζει και ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, θεωρεί ότι η σταδιακή αυστηροποίηση των μέτρων δεν είναι αποτελεσματική. Θεωρεί ότι θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη δυσφορία στον πληθυσμό. Από μια σκληρή μεν αλλά χρονικά πιο περιορισμένη επιβολή κάθετων και αποσπασματικών μέτρων.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, όπως ανέφερε στη δήλωση του από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει ενίσχυση των μέτρων στήριξης της εργασίας. Καινούργια μέτρα στήριξης μαζί με αυτών που ήδη ισχύουν οριζόντια για όλους του κλάδους της οικονομίας. Συμπεριλαμβανομένων και των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών και μέσων ενημέρωσης.

Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Στέλιος Πέτσας. Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογου. Ο οποίος έκανε αίτημα για την ενίσχυση και στήριξη των ελληνικών περιφερειακών μέσων ενημέρωσης. Επίσης ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο και για κατάφορη αδικία τους στην κατανομή των κονδυλίων σχετικά με την ενημερωτική καμπάνια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα