Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών: Το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά για τα αεροπορικά ταξίδια

Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών: Το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά για τα αεροπορικά ταξίδια

Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών: Η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε πρωτοφανείς συνέπειες στην αεροπορική βιομηχανία

Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών: Τεράστιες ήταν οι συνέπειες του κορονοϊού στην αεροπορική βιομηχανία το 2020. Ο κλάδος του τουρισμού και ό,τι αυτός περιλαμβάνει, από τα αεροπορικά ταξίδια και τα ξενοδοχειακά καταλύματα. Μέχρι τα τουριστικά λεωφορεία και τα πλοία και κρουαζιερόπλοια, πλήγηκαν ανεπανόρθωτα.

Σύμφωνα με την IATA, περίπου μισό τρισεκατομμύριο ευρώ είναι οι απώλειες στον κλάδο των αερομεταφορών, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, 43 αεροπορικές εταιρίες ανά τον κόσμο χρεωκόπησαν, ενώ χάθηκαν 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Αυτά τα στοιχεία καθιστούν το 2020 τη χειρότερη χρονιά σε σχέση με τα αεροπορικά ταξίδια και τις αερομεταφορές.

Οι αεροπορικές εταιρίες αναμένουν μία σχετική επανεκκίνηση των αεροπορικών ταξιδίων μέσα στο 2021, εξαιτίας των εμβολίων. Ελπίζουν ότι τα εμβόλια θα μπορέσουν να καταστήσουν ασφαλέστερες τις μεταφορές και τα ταξίδια. Άρα να ευνοήσουν εκ νέου την αεροπορική βιομηχανία και ο κόσμος να επιλέγει να κάνει και πάλι ταξίδια.

Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών: Το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά για τα αεροπορικά ταξίδια

Δείτε τι αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών

Ο κ. Alexandre de Juniac αναφέρει «Τα βιβλία ιστορίας θα καταγράψουν το 2020 ως τη χειρότερη οικονομική χρονιά της βιομηχανίας. Οι αεροπορικές εταιρείες μείωσαν τα έξοδα κατά ένα δισεκατομμύριο δολάρια την ημέρα κατά τη διάρκεια του 2020 και εξακολουθούν να αντισταθμίζουν τις άνευ προηγουμένου απώλειες. Αν δεν υπήρχε οικονομική υποστήριξη 173 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις κυβερνήσεις, θα είχαμε δει μαζικές πτωχεύσεις ».

Προτεινόμενα