Δικαίωση για τον Μάριο Παπαγεωργίου: Το «Φως στο Τούνελ» και τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ τους «τελειώνουν» οριστικά

by Newsroom i-diakopes.gr
Δικαίωση για τον Μάριο Παπαγεωργίου: Το «Φως στο Τούνελ» και τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ τους «τελειώνουν» οριστικά

Μάριος Παπαγεωργίου: Η πληροφορία στο «Φως στο Τούνελ» για τα οστά του

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ταυτοποίηση των οστών και του κρανίου που εντοπίστηκαν μετά από την πληροφορία που έλαβε η Αγγελική Νικολούλη. Το σημείο που βρέθηκαν τα οστά και το κρανίο είναι το σημείο που είχαν κινηθεί οι δράστες μετά το στυγερό έγκλημα.

«Η πληροφορία ήρθε από πολύ έγκυρη πηγή, αναφέρεται σε περιοχές που είχαν κινηθεί οι δολοφόνοι και απαγωγείς, με χαρακτηριστικό και συγκεκριμένο στίγμα» είπε στο «Πρωινό μας» ο δικηγόρος της κυρίας Βαρβάρας Θεοδωράκη, της μητέρας του Μάριου που 11 χρόνια περιμένει να βρει το παιδί της.

«Πραγματικά πιστεύω ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά στον εντοπισμό των οστών του Μάριου, για πρώτη φορά είμαστε πολύ αισιόδοξοι» δήλωσε ο κος Νίκος Ρουσσόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», κρατούμενος σε φυλακές υποστήριξε πως γνωρίζει το σημείο που άφησαν το άψυχο σώμα του Μάριου και το υπέδειξε, προκειμένου να ηρεμήσει η μητέρα του μετά από τόσα χρόνια, όπως είπε.

Η έρευνα της εκπομπής στο σημείο (δασώδης περιοχή) έφερε στο φως ένα κρανίο. Η κινητοποίηση της Ασφάλειας ήταν άμεση. Άνδρες του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, έσπευσαν στο σημείο για να το περισυλλέξουν και να το στείλουν σε ειδικό εργαστήριο για την ανάλυσή του.

«Υπάρχει και το σώμα στα πενήντα με εκατό μέτρα παραπάνω από εκεί.», αναφέρει ο κρατούμενος, δίνοντας το ακριβές στίγμα.

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου

Το μαρτύριό της ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012. Όταν ο 26χρονος μοναχογιός της απήχθη και δολοφονήθηκε.

Όλο αυτό το διάστημα η μητέρα του περιμένει καρτερικά οποιαδήποτε πληροφορία, ζητά να μάθει την αλήθεια, αναμένει να βρεθεί το σώμα του παιδιού της.

«Το μόνο που θέλω ότι είναι δυνατόν να βρεθεί ότι έχει απομείνει από το παιδί μου, τίποτα άλλο δε θέλω. Το μόνο που ζητάω. Με οποιοδήποτε τρόπο μπορούνε να το βρούνε. Να βρουν τα υπολείμματα», δήλωσε η Βαρβάρα Θεοδωράκη, μητέρα Μάριου.

Δικαίωση για τον Μάριο Παπαγεωργίου: Το «Φως στο Τούνελ» και τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ τους «τελειώνουν» οριστικά

Τώρα, 11 χρόνια μετά, η ανεύρεση κρανίου και οστών ύστερα από μαρτυρία κρατουμένου στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», κάνει τη μητέρα να ελπίζει ότι έστω και αυτόν τον τραγικό τρόπο θα δοθεί τέλος στον εφιάλτη.

«Θα περιμένω υπομονετικά τις είκοσι – τριάντα ημέρες πόσες θα’ ναι για να βγουν τα αποτελέσματα. Δε μπορώ να έχω ελπίδες αν δε δω τα αποτελέσματα. Να μάθω την αλήθεια, τι έγινε πώς έγινε και πού βρίσκονται τα κοκαλάκια του αυτό με ενδιαφέρει. Όλα τα άλλα τα έχει αναλάβει η δικαιοσύνη της οποίας της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη».

Η διαδικασία της ταυτοποίησης

Το κρανίο έχει μεταφερθεί σε ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται να εξεταστεί από ανθρωπολόγο, για να διευκρινιστεί το έτος θανάτου.

«Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι η πληροφορία που δόθηκε είναι σε στίγμα που έχουν κινηθεί οι δράστες και είναι και σε περιοχή, σε περιοχές που από την πρώτη στιγμή είχαν απασχολήσει», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του Μάριου.

Στη συνέχεια εφόσον οι ημερομηνίες συμπίπτουν θα σταλεί DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να συγκριθεί με αυτό της μητέρας του.

Τα αποτελέσματα θα δείξουν αν το κρανίο είναι πράγματι του Μάριου ή ανήκει σε κάποιον άλλο αγνοούμενο, που πιθανότατα έπεσε θύμα δολοφονίας.

Την ίδια ώρα ιατροδικαστής θα εξετάσει το κρανίο για να διαπιστώσει αν υπάρχει τρύπα από σφαίρα καθώς το θύμα πριν έντεκα χρόνια είχε πυροβοληθεί από τους δολοφόνους του.

Το «Φως στο Τούνελ» για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου

Η δημοσιογραφική έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη για άλλη μια φορά έφερε στο φως πολύ σημαντικά στοιχεία για την σκοτεινή αυτή υπόθεση.

Η πληροφορία του κρατούμενου θεωρήθηκε από την πρώτη στιγμή αξιόπιστη.

«Στις 28 θα μεταβεί και κλιμάκιο του ΥΔΕΖΙ από την Ασφάλεια Αθηνών προκειμένου να λάβει κατάθεση από τον συγκεκριμένο άνθρωπο», επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του Μάριου.

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις και στο δικαστικό κομμάτι της υπόθεσης με 8 νέους κατηγορούμενους να απολογούνται τις επόμενες ημέρες.