Δικηγόρος της 29χρονης από τη Βέροια: «Είναι ένα πονεμένο πλάσμα. Δεν έχει συνειδητοποιήσει τι συνέβη»

Βέροια: Η 29χρονη συναντήθηκε με τον δικήγορο της

Την Τετάρτη πρόκειται να πραγματοποιηθεί η απολογία της 29χρονης μητέρας του 11 μηνών μωρού, η οποία κατηγορείται πως πέταξε το παιδί της στο φράγμα του Αλιάκμονα. Η γυναίκα έχει μεγάλο ψυχιατρικό ιστορικό ενώ είχε νοσηλευθεί επανειλημμένως.

Ο δικηγόρος της 29χρονης Αντώνης Μπιδέρης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» μίλησε για την ίδια ως ένα «πονεμένο πλάσμα, έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είχε συνειδητοποιήσει μέχρι χθες αργά την έκβαση του συμβάντος».

Πρόσθεσε ακόμα: «Ρωτούσε και ξαναρωτούσε, ήθελε να δει το παιδί της. Ρωτούσε και ξαναρωτούσε αν είναι στη ζωή ή αν έχει καταλήξει. Και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αποδοχή της κατηγορίας. Αντιθέτως την έχει αρνηθεί. Έχει αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και από δόλο.

» Είμαστε στο δρόμο προς την ανάκριση. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να μπούμε σε βάθος δικογραφίας και σήμερα θα ανασυρθούν κάποια έγγραφα. Πιθανότατα αν υπάρχει δυνατότητα θα τη συσχετίσουμε αν υπάρχουν, όπως ακούω από το ρεπορτάζ, άλλες δικογραφίες οι οποίες μπορεί να συσχετίζονται.

» Θεωρώ ότι ίσως θα πρέπει οι δικαστές και σίγουρα ο εξαιρετικά έμπειρος ανακριτής της Βέροιας να σταθεί και σε γεγονότα που αφορούν τον καταλογισμό ή όχι της όποιας άδικης πράξης θα καταλήξει το δικαστήριο ότι έχει τελεστεί.

» Ο ρόλος της υπεράσπισης δεν είναι να αθωώσει έναν άνθρωπο ο οποίος έχει διαπράξει ό,τι έχει διαπράξει. Ο ρόλος μας είναι να διασφαλίσουμε μια δίκαιη δίκη και να δικαστεί κάθε άνθρωπος για την άδικη πράξη που πιθανότατα έχει τελέσει και στον βαθμό που του καταλογίζεται».

Βέροια: Όσα δήλωσε ο δικηγόρος της 29χρονης

Ερωτηθείς για το αν η 29χρονη είχε χρειαστεί -και μάλλον αρκετές φορές- να έχει μια ψυχιατρική, φαρμακευτική υποστήριξη ή ενδεχομένως και νοσηλεία, δήλωσε: «Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω. Ωστόσο, αν κάτι τέτοιο συντρέχει, σίγουρα θα είναι η βασική γραμμή της υπεράσπισης στο σημείο του καταλογισμού της όποιας πράξης. Ήταν τόσο σοκαρισμένη που στην πρώτη συνάντηση προσπάθησα να έχω τα γεγονότα όπως τα βίωσε, ήτοι τι έχει συμβεί και το τι μπορεί να μου περιγράψει σχετικά με τη στιγμή του γεγονότος που της καταλογίζουν. (…) Είναι μια πράξη το ‘αφαιρώ τη ζωή κάποιου’, είναι η πράξη του 299, δηλαδή της ανθρωποκτονίας από δόλο. Είναι μία άλλη πράξη το «αφήνω έναν άνθρωπο αβοήθητο να καταλήξει εκεί».

Ως προς την πληροφορία που τη θέλει να είπε σε αστυνομικούς ότι έπαιζαν στο φράγμα, το παιδί έπεσε και δεν μπόρεσε να βοηθήσει επειδή δεν ήξερε μπάνιο και έφυγε αφήνοντάς το, ο κ. Μπιδέρης απάντησε: «Μπορώ να σας πω, είναι ότι θα ήταν άδικο να διαψεύσω το ρεπορτάζ σας»

Ερωτηθείς για το αν υπήρχε περίπτωση να μην ήταν μόνη της τη μοιραία στιγμή, απάντησε: «Μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο. Βεβαίως, θα ζητήσουμε οπτικοακουστικό υλικό από τον χώρο προκειμένου να φτάσουμε σε ασφαλή συμπεράσματα και εμείς και η δικαιοσύνη στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Και κάτι τέτοιο θα το κάνουμε σήμερα».

Πρόσθεσε, ακόμα: «Δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί μου κανένας από τους οικείους της, ούτε ο πατέρας του παιδιού. Πληροφορήθηκα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ολοκληρώθηκε η τελετή (κηδεία). Με τον πατέρα δεν έχω έρθει σε καμία επαφή, δεν τον γνωρίζω και δεν έχει έρθει ούτε αυτός. Οι αστυνομικοί αυτό που είχαν να καταθέσουν το έχουν καταθέσει στη δικογραφία».

Related posts

Ρίγη συγκίνησης στην Βέροια: Ο Γιάννης κέρδισε τη μάχη για τη ζωή του και περήφανος έκανε παρέλαση με το αμαξίδιο του

Δολοφονία Άλεξ: Έρχεται η αρχή του τέλους για τους δράστες – Τους «πρόδωσε» το σημείο που τον έθαψαν

Ανατριχίλα από τα στοιχεία, 17 χρόνια μετά τον θάνατο του Άλεξ: Τον σκότωσαν, τον κουβάλησαν σε καρότσι και τον «έχτισαν»

Φρίκη στη Βέροια: Βρήκε τη σύζυγο του με μαχαίρι καρφωμένο στον λαιμό μέσα στο μπάνιο της

Το χρονικό της Εξαφάνισης Άλεξ: Ο πραγματογνώμονας της υπόθεσης αποκαλύπτει, 17 χρόνια μετά

Βέροια: Η 29χρονη ομολόγησε ότι πέταξε το μωρό της στον Αλιάκμονα

Θρίλερ στη Βέροια: Το «φριζάρισμα» και οι νέες δηλώσεις της 29χρονης που φέρεται να πέταξε το βρέφος της στο φράγμα του Αλιάκμονα

Δεν το χωράει το μυαλό: Αποκαλύφθηκε ο λόγος που έριξε το μωρό της στο νερό η 29χρονη στη Βέροια

«Προσπαθούμε να μην χάσουμε κι άλλον άνθρωπο»: Ο πατέρας του νεκρού βρέφους και τα πρώτα του λόγια