Δήλωση Παγώνη: «Δεν έχει ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς φέτος – Αλλαγή χρονιάς μόνοι μας»

Δήλωση Παγώνη: Ο κορονοϊός θα βάλει φρένο ακόμα και στα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Δήλωση Παγώνη: Η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, κα. Ματίνα Παγώνη προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ο κορονοϊός επιφυλάσσει άσχημα μαντάτα για όσους γιορτάζουν ανελλιπώς κάθε χρονιά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με πλήθος κόσμου. Η κα. Παγώνη, μας διαβεβαίωσε ότι είναι σχεδόν απίθανο να δούμε στη χώρα μας 1.000 με 2.000 κρούσματα ημερησίως, όπως συμβαίνει ήδη σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, δε δίστασε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και να προειδοποιήσει ότι τα πράγματα είναι εύκολο να ξεφύγουν. Σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, προέτρεψε τον κόσμο να ξεχάσει όσα ήξερε σχετικά με τον κλασσικό Χριστουγεννιάτικο και Πρωτοχρονιάτικο εορτασμό.

Δήλωση Παγώνη: Ξεχάστε το ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
Δήλωση Παγώνη: Ξεχάστε το ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Αναλυτικά οι δηλώσεις της κα. Παγώνη για τον εορτασμό Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Αρχικά η κα. Παγώνη σε μία προσπάθεια να αποτρέψει τον γενικό πληθυσμό από το συνωστισμό ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αυτό σημαίνει συνωστισμός. Αλλαγή χρονιάς μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας».

Εν συνεχεία, υποστήριξε ότι «ρεβεγιόν μπορούμε να κάνουμε μόνο με διψήφια νούμερα (κρουσμάτων), αν προσπαθήσουμε μπορούμε να πετύχουμε διψήφια νούμερα». Παράλληλα, τόνισε ότι εάν πράγματι δούμε 1.000 με 2.000 κρούσματα την ημέρα, «τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα».

Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ανέφερε «τα πράγματα παραμένουν δύσκολα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Είναι πηγή μετάδοσης όταν είναι ο ένας πάνω στο άλλο, και το χειμώνα τα παράθυρα δε θα είναι ανοιχτά… Πρέπει να ανοίγουμε τα παράθυρα και στο σπίτι».

Για ακόμα μία φορά δε, η κα. Παγώνη τόνισε πόσο σημαντική είναι η χρήση μάσκας, λέγοντας «αν δε φοράμε μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους, τα πράγματα δυσκολεύουν, κάνοντας λόγο για πολύ ελαφρά κάμψη κρουσμάτων στην Αττική που δεν επαρκεί. Η μάσκα θα βοηθήσει πολύ και στη γρίπη. Τα χειρουργεία συνεχίζονται κανονικά. Οι μη COVID εξυπηρετούνται κανονικότατα».

Υπενθύμισε ακόμα ότι η περίοδος των γριπών και των ιώσεων καταφθάνει, οπότε πρέπει να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνιση καθώς «τα συμπτώματα γρίπης – COVID είναι ίδια περίπου. Στη γρίπη είναι λίγο διαφορετικά, απλό συνάχι, δεν έχουμε δύσπνοια. Στον COVID αναπτύσσεται πυρετός πάνω από 38, αλλά ξεκινάει με δέκατα, κάποιος δεν το συνειδητοποιεί αμέσως».

Τέλος έκανε και μία δήλωση σχετικά με το πολυαναμενόμενο εμβόλιο, αναφέροντας ότι «το εμβόλιο της γρίπης πρέπει να το κάνουμε, το άλλο αργεί».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα