Δήμαρχος Παπάγου: Στέλνει τον λογαριασμό στους καταληψίες για τις ζημιές στα σχολεία

Δήμαρχος Παπάγου: “Τα αιτήματα να περνούν με δημοκρατικές διαδικασίες”

Τις καταστροφές σε θρανία, υπολογιστές, εξοπλισμό αλλά και σε ολόκληρο το σχολείο, ζήτησε από τους μαθητές, να πληρώσουν ο δήμαρχος Παπάγου. Στα σχολεία τα οποία είχαν καταλήψεις, όταν τελικά ξανά άνοιξαν… οι εικόνες ήταν σίγουρα σοκαριστικές από τις ζημιές που είχαν υποστεί οι τάξεις.

O Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, με ανάρτηση του καταδίκασε τους βανδαλισμούς σε δύο Λύκεια που τελούσαν υπό κατάληψη τις προηγούμενες μέρες.

Ο ίδιος παράλληλα, διεμήνυσε ότι οι ζημιές θα καλυφθούν από αυτούς που τις προκάλεσαν, αφού ο Δήμος θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια γι αυτό.

Ο δήμαρχος, σε ανάρτησή του, ανέφερε:

“Εκφράζουμε την έντονη αποδοκιμασία και καταδίκη για τους βανδαλισμούς και τις κλοπές που σημειώθηκαν στο 1ο Λύκειο Παπάγου και στο 1ο Λύκειο Χολαργού, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων καταλήψεων.

Πιο συγκεκριμένα, καταστράφηκαν θρανία, καρέκλες, πόρτες, κάγκελα και τζάμια, ενώ οι καταληψίες άναψαν φωτιά εντός αιθουσών και έκαψαν βιβλία μαθητών και άλλα αντικείμενα.

Εκτός από τις φθορές που προκλήθηκαν, από τα σχολεία εκλάπησαν:

• 1ο Λύκειο Παπάγου: 2 διαδραστικοί πίνακες, 2 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με όλα τα εξαρτήματα, 1 laptop και μια τηλεόραση.

• 1ο Λύκειο Χολαργού: 2 διαδραστικοί πίνακες, 2 προντζέκτορες, 1 ηλεκτρονικός υπολογιστής με όλα τα εξαρτήματα.

Θεωρούμε ότι, τα όποια αιτήματά τους οι μαθητές οφείλουν να τα προωθούν στους αρμόδιους φορείς, σεβόμενοι πάντα τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ενημερώνει τους πολίτες, ότι δεν θα διαθέσει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των δημοτών για να καλύψει το κόστος των ζημιών, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν από αυτούς που τις προκάλεσαν. Παράλληλα, θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να διαφυλάξει τη δημόσια περιουσία”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο