Δήμητρα της Λέσβου: Έγινε Playmobil και παίρνει διαστάσεις θρύλου

Δήμητρα της Λέσβου: Έγινε Playmobil και παίρνει διαστάσεις θρύλου

Δήμητρα της Λέσβου: Έγινε playmobil και παίρνει διαστάσεις θρύλου

Δήμητρα της Λέσβου: Ένα μοναχικό, χωρίς κακία πρόσωπο, που πολλοί χλεύασαν και κυνήγησαν με μανία. Η ιστορία της Δήμητρας της Λέσβου και το άδοξο τέλος της, της έχει δώσει την ισχύ ενός συμβόλου, ενός θρύλου που θα ακολουθεί την Ελλάδα. Ίσως η Δήμητρα, να γίνει η αιτία για να ορθοποδήσει αυτή η κοινωνία, που αστόχαστα στοχοποιεί για λόγους σεξουαλικότητας, φυλής ή φύλου.

Η εξαφάνιση της Δήμητρας, άνοιξε και μια σημαντική συζήτηση για τους ΛΟΑΤΚΙ Έλληνες πολίτες, που γερνούν σε ένα κράτος που δεν έχει προνοήσει τίποτα για αυτούς.

Δήμητρα της Λέσβου: Έγινε Playmobil και παίρνει διαστάσεις θρύλου

Διαστάσεις θρύλου παίρνει η Δήμητρα από τη Λέσβο

Η ακτιβίστρια Νταίζη Γαλιατσάτου (εκ των ιδρυτών του ΑΚΟΕ) έγραψε στον τοίχο της:

«Δεν πρέπει ένας τόσο μόνος άνθρωπος να πεθαίνει στα αζήτητα. Η ζωή αυτού του γλυκού ανθρώπου, που αφήσαμε στο έλεος εκείνων που τον κλείσανε στο Δρομοκαΐτειο, γιατί απλά ήθελε να είναι ο εαυτός του, είχε αξία. Υποκρισία είναι να κάνεις μνημόσυνα. Ο Δημήτρης δεν ήταν υποκριτής. Ήταν μια όμορφη ψυχή που στόλιζε τον κόσμο μας και αυτός ο κόσμος τον σκότωσε. Εάν η κοινότητα καταλάβει, ότι πρέπει να ρίξει όλο το βάρος στην πιο κακοποιημένη κατηγορία ανθρώπων της υφηλίου, θα πρέπει να σκεφτεί ότι επείγει ένας ξενώνας φιλόξενος και φιλικός»

«Για μια φορά την γιορτή της περηφάνειας ας την αφιερώσει δίνοντας τα χρήματα των χορηγών, που προσφέρονται για έναν ξενώνα. Υπάρχουν πολλές άλλες χρονιές για παρελάσεις. Χορηγοί υπάρχουν, όπως ο Δήμος Αθηναίων, το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η Vodafone, η πρεσβεία της Αυστραλίας και πολλοί άλλοι. Μην κάνετε για μια χρονιά την παρέλαση και κίστε μια φωλιά που θα σώσει ζωές. Αυτό είναι πράξη ακτιβισμού που όλοι έχουμε επιθυμήσει. Τέλος θα θυμίσω τα λόγια μου στο τι είναι ακτιβισμός»

«Ο ακτιβιστής δεν είναι γραφιάς. Δεν είναι αριβιστής, σταρ, πολιτικός. Δεν είναι επαγγελματίας. Ο ακτιβιστής βάζει στόχους, δρα, αγωνίζεται μέχρι να πεθάνει στην αφάνεια. Αυτός είναι ο πραγματικός ακτιβιστής. Όλα τα άλλα δεν είναι ακτιβισμός, αλλά πασαρέλα Γ’ κατηγορίας»

«Και με αυτό εύχομαι να μην υπάρξουν άλλα θύματα και να βρεθούν οι πραγματικοί ακτιβιστές, που θα δώσουν λύση σ’ αυτό το ολοκαύτωμα. Αντίο Δημήτρη. Εύχομαι να ξαναγεννηθείς σ’ έναν καλύτερο κόσμο όπως εσύ ήθελες»

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα