Δημήτρης Καρακώστας: «Συνέχισα το έργο των γονιών μου. Θέλω να γίνω γιατρός»

by Τόνια Τζαφέρη

Δημήτρης Καρακώστας: «Συνέχισα το έργο των γονιών μου.

Δημήτρης Καρακώστας: Κατάφερε να κάνει όλη την χώρα να τον θαυμάζει και να μιλά για τα κατορθώματα του. Κέρδισε τον αμέριστο θαυμασμό και σεβασμό, καθώς σάρωσε στις Πανελλήνιες, την πιο δύσκολη χρονιά της ζωή του. Παρακάτω μας μιλάει για τους στόχους του και την εμπειρία του.

Όλη η Ελλάδα έχει συγκινηθεί από την ιστορία του Δημήτρη Καρακώστα, του μαθητή από την Ναύπακτο. Ο οποίος κατάφερε να αριστεύσει στις πανελλήνιες και να φτάσει στην κορυφή. Παρόλο που δύο μήνες πριν τις εξετάσεις έχασε και τους δύο γονείς του από κορωνοϊό.

Ο Δημήτρης παρά την οικογενειακή τραγωδία που βίωσε κατάφερε να αριστεύσει βγάζοντας 18.685 μόρια. Αφού έγραψε 18,2 στη Χημεία, 19,7 στη Φυσική, 19,6 στη Βιολογία και 16,8 στη Νεοελληνική γλώσσα.

Δημήτρης Καρακώστας: «Συνέχισα το έργο των γονιών μου.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Star, αποκάλυψε τους στόχους του για το μέλλον. Και μίλησε με συγκίνηση για τους αγαπημένους του γονείς:

«Θέλω να γίνω γιατρός, κατά προτίμηση στην Πάτρα που είναι κοντά. Σκέφτηκα ότι εάν ήταν εδώ οι γονείς μου θα ήταν πολύ χαρούμενοι. Μέσα μου κατάλαβα ότι συνέχισα αυτό που μου είχαν αφήσει. Εξαιτίας των γονιών μου τα κατάφερα, αφού με βοήθησαν πολύ την περασμένη χρονιά.

Ο 18χρονος μίλησε και για την επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Που τον κάλεσε τηλεφωνικά για να τον συγχαρεί.

Χαρούμενος πλέον για τις επιδόσεις του στις εξετάσεις, ο Δημήτρης ετοιμάζεται να πάει διακοπές με την παρέα του και να απολαύσει τους καρπούς των κόπων του.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Δημήτρη Καρακώστα

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα