Δημήτρης Κουτσούμπας: «Μόνο στη Μύκονο δε βάλατε ανεμογεννήτριες – Έπαψε να είναι το νησί των ανέμων;»

by Εύα Ζαχαριάδη

Δημήτρης Κουτσούμπας: Καταπέλτης ο γ.γ. του ΚΚΕ για τις ανεμογεννήτριες

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκίνησε την τοποθέτηση του στη Βουλή με αναφορά στα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη ανά την Επικράτεια. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα των ανεμογεννήτριων και για τα νομοσχέδια του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι τραγική ειρωνεία την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή ακόμα ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος η χώρα και ο λαός να δοκιμάζονται από καταστροφικές πυρκαγιές».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για «διαρκές προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει την υπογραφή όλων όσοι κυβέρνησαν καθώς καμία κυβέρνηση δεν είχε ολοκληρωμένο σχέδιο προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, ενώ όλες ενίσχυσαν την εμπορευματοποίηση της γης».

«Τελικά, το προσάναμμα για τις καταστροφικές πυρκαγιές, τις συνέπειές τους μέσα σε αυτό το σύστημα είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει τα δάση, τη γη, συνολικά το περιβάλλον ως πηγή κερδοφορίας για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους» τόνισε στη συνέχεια.

Δημήτρης Κουτσούμπας: «Μόνο στη Μύκονο δε βάλατε ανεμογεννήτριες – Έπαψε να είναι το νησί των ανέμων;»

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η τοποθέτηση του στην Βουλή για τις πυρκαγιές

Ακόμη απευθυνόμενος στα υπουργικά έδρανα είπε πως «ακόμα και αυτή τη στιγμή, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, πάρτε μέτρα, κάνετε τα αυτονόητα: εξασφαλίστε ακόμα και έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις αναγκαίες υποδομές και τα μέσα για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, προχωρήστε τώρα στις αναγκαίες προσλήψεις ώστε να καλυφθούν τα 4.000 κενά στους μόνιμους πυροσβέστες και τα 1.500 κενά επιστημονικού προσωπικού στη Δασική Υπηρεσία».

«Ψηφίστε την τροπολογία που κατέθεσε η ΚΟ του ΚΚΕ για τη μονιμοποίηση όλων των 5ετών, 7ετών και των εποχικών πυροσβεστών. Προχωρήστε άμεσα στην καταγραφή των ζημιών, στην αποκατάσταση και την αποζημίωση των πληγέντων» προσέθεσε ο γ.γ του ΚΚΕ.

Η ομιλία του είχε και αναφορά στη… Μύκονο. «Μόνο στη Μύκονο δε βάλατε ανεμογεννήτριες… Γιατί άραγε; Έπαψε να είναι το νησί των ανέμων;», ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα η συγκεκριμένη αναφορά μέσα σε λίγη ώρα έγινε viral στα social media. 

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo