Δήμος Φερών: Συναγερμός στην περιοχή Πέταλο – Η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει επικίνδυνα στα 6 μέτρα

Δήμος Φερών: Η άνοδος των υδάτων έχει ξεπεράσει ήδη το επιτρεπτό όριο των 6 μέτρων

Δήμος Φερών: Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Δημοτική Ενότητα Φερών. Στην περιοχή του Πετάλου η στάθμη των υδάτων ανεβαίνει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να έχει ξεπεράσει τα 6 μέτρα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, το πρωί η στάθμη των υδάτων ήταν στα 6,20-6,30 μέτρα. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Το καιρικό μέτωπο που πέρασε πάνω από εμάς μετακινήθηκε ανατολικά και η στάθμη ανεβαίνει λόγω του ποταμού Εργίνη, ο οποίος φέρνει νερά από Τουρκία. Τώρα είναι στα 6,20 και ανεβαίνει. Έχουμε εγκαίρως εκδώσει σχετικές οδηγίες προς τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή, παρακολουθούμε το φαινόμενο και είμαστε σε ετοιμότητα».

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Αλεξανρούπολης παρακαλά τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να μην πλησιάζουν τον ποταμό στον Έβρο ο οποίος εξαιτίας της ανόδου στάθμης των υδάτων κινδυνεύει με πλημμυρικά φαινόμενα. Επίσης, τους καλεί να απομακρύνουν έγκαιρα τα ζώα και τα αγροτικά τους μηχανήματα από την περιοχή.

Δήμος Φερών: Σε συναγερμό με την άνοδο στάθμης των υδάτων

Θορυβημένοι είναι στο Δήμο Φερών που είναι σε επιφυλακή μετά την πρόσφατη τραγωδία με το νεκρό πυροσβέστη

Λίγες μόλις μέρες έχουν περάσει από την πρόσφατη τραγωδία στον Έβρο. Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων και των εκτεταμένων πλημμυρών, ένας 46χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας.

Ο 46χρονος Ιωάννης Ζαφειρόπουλος, έχασε τη ζωή του αφού παρασύρθηκε από πλημμυρισμένο ρέμα στην περιοχή του Έβρου. Ο αποθανών συνέδραμε στην επιχείριση απεγκλωβισμού παιδιών και δασκάλων από το Δημοτικό Σχολείο Απαλού.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα