Δημοσκόπηση: 13 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Κορυφαίοι υπουργοί Κικίλιας και Δένδιας

Δημοσκόπηση: 13 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Κορυφαίοι υπουργοί Κικίλιας και Δένδιας

Δημοσκόπηση: 13 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Κορυφαίοι υπουργοί Κικίλιας και Δένδιας

Δημοσκόπηση: Ακόμα και μετά από το πέρασμα δύο ετών διακυβέρνησης το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας επιδεικνύει αντοχές. Τα βραβεία της υπευθυνότητας και των ταχύτατων κινήσεων απονέμονται στους δύο Υπουργούς Υγείας και Εξωτερικών, βάσει νέων δημοσκοπήσεων. Η νέα έρευνα της MRB, παρουσιάζει χαρακτηριστικά όχι μόνο τις τάσεις του εκλογικού σώματος, αλλά και τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Δημοσκόπηση: 13 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Κορυφαίοι υπουργοί Κικίλιας και Δένδιας

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης της MRB

Στην πρόθεση ψήφου: Η ΝΔ συγκεντρώνει 36,8% στο ερώτημα σχετικά με την πρόθεση ψήφου. Προηγείται με 13 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ποσοστό 23,8%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με 7,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,2% και μετά η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜεΡΑ25 με 3%.

Στην παράσταση νίκης, οι πολίτες δίνουν σαφές προβάδισμα στη ΝΔ. Στην λεγόμενη «παράσταση νίκης» η ΝΔ συγκεντρώνει 54,7% και προηγείται με 36 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 18,7%. Να τονιστεί ότι η διαφορά έχει μειωθεί από το 42,8% μεταξύ των δύο κομμάτων όπως είχε καταγραφεί από την MRB τον Δεκέμβριο του 2020.

Όσον αφορά τους υπουργούς, φαίνεται πως οι κινήσεις του υπουργού Εξωτερικών στην διπλωματική σκακιέρα, κ. Νίκου Δένδια και η αντιμετώπιση της πανδημίας από τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, αποδίδουν καρπούς. Οι δύο κορυφαίοι υπουργοί τυγχάνουν ιδιαίτερης αποδοχής από τους πολίτες.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε από τους καλύτερους υπουργούς και ποια είναι η εικόνα σας για το έργο του, οι πολίτες δίνουν την υψηλότερη βαθμολογία στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Δεύτερος δημοφιλέστερος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και τρίτος υπουργός με τα περισσότερα «like» των πολιτών ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τη 10άδα των δημοφιλέστερων υπουργών συμπληρώνουν κατά σειρά οι: Χρήστος Σταϊκούρας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Κωστής Χατζηδάκης, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης.

Να τονισθεί, πως ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης βρίσκεται εκτός 20άδας. Το παράδοξο αυτό πιστοποιεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως έχει τεράστιο πρόβλημα αποδοχής από το εκλογικό σώμα.

Προτεινόμενα