Δημοσκόπηση: Οι Έλληνες εμπιστεύονται τον Κυριακό Μητσοτάκη και τον θεωρούν ως τον πιο κατάλληλο και πιο ικανό Πρωθυπουργό

Δημοσκόπηση: Το ανατρεπτικό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse που διεξήχθη για λογαριασμό του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη πανελλαδικά το διάστημα από 11 έως 13 Ιουλίου 2022 και συμμετείχαν 1.351 πολίτες κάθε ηλικίας,  πραγματοποιήθηκε μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και τη ρητή δήλωσή του πως δεν πρόκειται να προβούμε σε πρόωρες εκλογές.

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση – Ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται οι πολίτες σε θέματα διαχείρισης κρίσιμων ζητημάτων

Αρχικά, η ΝΔ συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, έναντι 26% που προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο 13% το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, στο 5,5% το ΚΚΕ, στο 4% η Ελληνική Λύση και στο 3% το ΜέΡΑ25.

Αποκαλυπτική δημοσκόπηση για Κυριάκο Μητσοτάκη – Τον λατρεύουν οι Έλληνες

Σχετικά με την παράσταση νίκης, η διαφορά εκτοξεύεται στις 31 μονάδες, με το 57% των ερωτηθέντων να βλέπει νίκη της ΝΔ και το 26% πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη περισσότερο από κάθε άλλον αρχηγό κόμματος στη διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων με ποσοστό 40%, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 24% και τον Νίκο Ανδρουλάκη 8%,  ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ κατέχει και την πρωτιά στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός με 39%, ο Αλέξης Τσίπρας 28%, ενώ το 30% απαντά «κανέναν από τους δύο».

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό