Δημοσθένης Σαρηγιάννης: «Πάμε για 5.000 κρούσματα στα τέλη Αυγούστου»

by Τόνια Τζαφέρη

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Οι εκτιμήσεις του ειδικού που προκάλεσαν ανησυχία

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Η μετάλλαξη Δέλτα έχει φέρει νέα δεδομένα. Και παρότι οι εμβολιασμοί προχωρούν, η κατάσταση δεν αλλάζει δραματικά. Σίγουρα πάντως προστατεύεσαι από μια χειρότερη λοίμωξη, αν είσαι εμβολιασμένος.

Πρόσφατα εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, προκειμένου να μιλήσει για την τρέχουσα κατάσταση. Μόνο που οι δηλώσεις του σίγουρα προκάλεσαν ανησυχία.

Την εκτίμηση πως θα δούμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στα τέλη της εβδομάδας. Και ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να φτάσουμε ακόμα και στα 5.000 κρούσματα στα τέλη Αυγούστου. Διατύπωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης.

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Οι εκτιμήσεις του ειδικού που προκάλεσαν ανησυχία

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σαρηγιάννης είπε πως «έως το τέλος της βδομάδας θα δούμε σημαντική αύξηση στα κρούσματα που φαίνεται να συνεχίζει μέχρι τέλος του Αυγούστου».

«Αν πάρουμε μέτρα αυτό μπορεί να αλλάξει. Αλλά αν συνεχίσουμε να μην έχουμε μέτρα αυτό μπορεί να οδηγήσει σε 4.000 με 5.000 κρούσματα μέχρι τέλος Αυγούστου» επεσήμανε ο κ.Σαρηγιάννης. Υποστηρίζοντας ότι ο ρυθμός μετάδοσης είναι 1,02 πολύ κοντά στο 1 που είναι η σταθερότητα και αυτός ο αριθμός θα ανεβεί στο 1,25 που είναι μια σημαντική αύξηση.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα